Atunci cand aerul este curat in incapere, ma simt ca si cand m-as afla in mijlocul naturii, intr-un varf de munte, pe marginea unui lac. Daca mai adaug si un decor pe masura si un miros placut, ambientul ma ajuta sa fiu cu adevarat productiva, sa dau randament si sa ma simt bine pe parcursul intregii zile.
Sunt convinsa ca ai experimentat si tu asta. Se intampla mai ales dupa ce facem curatenie si aerisim in casele noastre, senzatia este atat de placuta incat aproape ca nici nu mai simti efortul depus.
Ce se intampla cand nu avem un aer curat in spatiul inchis in care ne traim rutina zilnica, fie ca vorbim de locuinta proprie sau de biroul de la munca? Exact opusul. Si desi curatenia si aerisirea constanta ne ajuta, curatenia aerului necesita mult mai mult de atat. Pentru asta trebuie sa investim intr-un produs esential, PURIFICATORUL DE AER, despre care vom discuta pe larg, mai jos.
De ce conteaza calitatea aerului din incaperi
Exista tot felul de riscuri in viata noastra de zi cu zi, iar calitatea slaba a aerului din interior este unul dintre ele. Mai ales in aceste vremuri in care stim cu totii situatia la nivel global cand vine vorba despre raspandirea rapida a virusurilor pe calea aerului.
Atunci cand ne gandim la poluare, primul lucru care ne vine in minte este aerul de afara. Totusi, aerul din interior este la fel de vital, iar poluarea poate sa apara chiar si in spatiile in care ne desfasuram activitatea zilnica, asa cum am incercat sa exemplific si in imaginea de mai jos.
Desi aerul din exterior nu poate fi controlat neaparat de noi, cel din interior cu siguranta poate fi. Calitatea aerului din incaperi este cruciala pentru a ne pastra sanatatea in limitele normalului.
Ne petrecem cea mai mare parte a zilei in incaperi. Fie ca vorbim despre statul acasa, fie ca vorbim despre biro, de mall-urile pe care le frecventam si asa mai departe. La un calcul simplu, realizam faptul ca petrecem in interior mai mult de 90% din timpul nostru. Asta este enorm de mult!
Cum ne dam seama de faptul ca aerul pe care il respiram in interior este de o calitate slaba?
Primele simptome ale poluarii pot sa semene cu un virus obisnuit. Asta include dureri de cap, tuse, congestia sinusurilor, iritatia ochilor si a gatului, iar anumite simptome pot sa fie chiar si fatale pentru cei mai sensibili.
Unele simptome pot aparea cand este deja prea tarziu. Vorbim despre boli fatale precum afectiuni respiratorii, boli de inima sau chiar cancer. Asadar, este esential sa pastram in permanenta un aer cat mai curat si respirabil in spatiul care ne inconjoara.
De asemenea, cu unele simptome suntem atat de obisnuiti incat aproape ca nici nu mai reusim sa le identificam sau sa ne dam seama ca ar putea fi cauzate de calitatea slaba a aerului.
Raspunde la cateva intrebari simple, iar daca raspunsul tau este DA la majoritatea, atunci este foarte posibil ca aerul din incapere sa fie poluat si sa trebuiasca sa actionezi cat mai rapid in privinta asta:
- Te simti mai obosita dupa un somn lung decat ai fost in momentul in care te-ai pus la somn?
- Simti ca nu reusesti sa dai randament?
- Nu esti suficient de hidratat oricat de multa apa bei?
- Ai migrene destul de frecvent?
- Simti efectiv ca ai nevoie de o gura de aer proaspat?
- Ai stari de ameteala si oboseala inexplicabile?
Cum apare poluarea aerului din spatiile inchise?
In general, poluantii nu pot fi identificati cu ajutorul simturilor normale pe care le poseda orice om. Insa poluarea poate interveni dintr-o multime de factori:
- acumularea de praf in aerul conditionat
- izolare deteriorata
- umiditate excesiva
- sisteme de incalzire defecte
- mobilierul facut din lemn presat
- ventilatie insuficienta
- calitatea slaba a aerului din exterior care patrunde in interior
- produse de curatenie care contin diverse chimicale
- vopseaua de pe pereti
- boilere reglate gresit etc.
Cum putem imbunatati calitatea aerului?
Sunt mai multe metode prin care putem ridica nivelul aerului pe care il respiram in interior. Unele mai eficiente, altele mai putin. Insa toate conteaza intr-o anumita masura, asa ca este de preferat sa le luam in calcul pe toate. Cam asta ar trebui sa facem cu totii:
- sa aerisim cat mai bine incaperea
- sa reparam toate scurgerile sau fisurile din locuinta
- sa curatam aparatul de aer conditionat macar o data la 2, 3 luni. Nici nu ai idee cat de mult praf si cat de multe bacterii se poate acumula in interiorul sau, care mai apoi sunt impinse in toata locuinta
- incearca sa nu fumezi in locurile in care iti petreci majoritatea timpului. Daca fumatul este un obicei de care nu poti scapa, atunci alege-ti o zona a casei / biroului special pentru asta, astfel incat sa nu iti pericliteze sanatatea
- sa cumparam plante care ne ajuta la purificarea aerului. Desi aportul lor nu va fi prea mare, plantele pot sa reprezinte surse bune de curatare a aerului. Cele mai bune astfel de plante sunt: spider plant, peace lily, areca palm, snake plant si boston fern. Ti-am pus si imagini cu ele pentru a le putea recunoaste mai bine.
- de departe CEL MAI EFICIENT este sa folosim un purificator de aer, capabil sa distruga pana la 99.9% din virusurile si bacteriile din casa
Ce este purificatorul de aer?
Daca nu ai avut asa ceva pana in prezent, probabil ca esti putin confuz si nu stii exact la ce sa te astepti. Ei bine, nu este nici mai mult nici mai putin decat un aparat care te va ajuta sa ai acea stare de bine despre care vorbeam la inceputul articolului. Cum face asta? Curatand aerul cu eficienta si lasandu-ti o casa curata, igienizata si sigura pentru sanatatea ta si a celor din jur.
Cum alegi purificatorul de aer?
Sunt o multime de optiuni pe piata atunci cand vine vorba despre acest tip de aparat, asa ca este important sa fii informat si sa stii exact ceea ce cauti si ce calitati ar trebui sa aiba un astfel de dispozitiv.
Dupa indelungi cautari si mult research, am ajuns in fata unei oferte pe care nu o pot refuza, cum ar spune o replica celebra dintr-un film la fel de celebru. Este vorba despre Purificatorul de aer LavanUV. Acestea pot fi achizitionate de pe magazinul online https://lavanuv.ro/, o sursa incredibila pentru astfel de echipamente cu protectie ridicata, care te ajuta sa mentii casa cat mai curata.
Cel mai eficient purificator de aer
Sterilizatoarele Lavan sunt tot ce ti-ai putea dori de la un produs care promite sa mentina aerul curat in incapere. Acesta se preteaza la incaperi de pana la 60m patrati, ceea ce inseamna ca este foarte bun chiar si pentru sali de conferinta. Poate fi controlat de la distanta, cu ajutorul unei telecomenzi si distruge 99.9% din virusuri si bacterii.
Printre bacteriile care nu au nicio sansa in fata acestui purificator se numara Candida albicans, Staphylococcus aureus, E. coli, etc.
Cum m-a convins Purificatorul LavanUV?
Principalele caracteristici pe care ar trebui sa le detina un purificator, din punctul meu de vedere sunt urmatoarele:
- sa fie eficient in eliminarea bacteriilor
- sa utilizeze lumina UVC, cea care reuseste sa sterilizeze complet aerul
- sa aiba o raza de acoperire cat mai mare
- sa arate bine, astfel incat sa se incadreze in orice decor
- sa poata fi accesat cu usurinta, de preferat cu o telecomanda
- sa nu aiba un consum foarte mare
- sa aiba un timer, astfel incat sa se opreasca la anumite intervale stabilite
Purificatorul LavanUV bifeaza toate aceste cerinte, iar raportul calitate-pret este unul foarte bun, mai ales ca in aceasta perioada se afla si la reducere, astfel incat consider ca reprezinta produsul perfect. Mai mult, daca te vei declara nemultumit de eficienta lui, poti sa returnezi gratuit in termen de 30 de zile si iti vei primi banii inapoi garantat.
Unde poate fi folosit Sterilizatorul Lavan cu lampa UVC, concret?
- la dezinfectarea obiectelor
- in sterilizarea echipamentelor de protectie
- pentru sterilizarea saloanelor de spital
- pentru a dezinfecta casa
- la birou
Ce alte produse pentru sterilizarea aerului mai poti gasi pe lavanuv.ro
Tocmai mi-ai amintit de cautarile mele nebune pentru un purificator de aer. Le-am inceput toamna trecuta si apoi le-am lasat balta, dar acesta din articolul tau chiar imi face cu ochiul
ApreciazăApreciază