Muzica bună începe cu boxe de calitate


     La filme aș putea renunța, dar la muzică ba! Așa mi s-a părut potrivit să încep acest articol, printr-o comparație sugestivă. Dacă sunteți de mult timp cititori ai blogului, cunoașteți deja pasiunea mea pentru filme și probabil ați citit și recenziile la câteva dintre ele. Totuși, oricât de mult mi-ar plăcea să le urmăresc, dacă ar fi să aleg între a nu mai vedea niciun film de azi înainte sau a nu mai asculta muzică niciodată, cu siguranță prefer să renunț la filme.

     Muzica e o parte extrem de importantă din viața mea. M-a ajutat în atât de multe situații și mi-a fost ,,prieten” de nădejde de fiecare dată când am avut nevoie de un sprijin moral sau o motivație în plus. Muzica îmi oferă motive de bucurie, mă distrează, mă antrenează, mă scoate din depresie (a se citi tristețe), mă ajută să dorm, mă conectează cu prietenii. Mai multe despre modalitățile prin care muzica mi-a fost alături de-a lungul timpului voi povesti la finalul articolului.

mobile-616012_1280.jpg

     Acum vreau să vorbesc despre partea tehnică în ceea ce privește muzica. Muzica de calitate. Se spune că tonul face muzica. Dar cine face tonul? O boxă bună, o boxă care redă sunetul atât de bine și atât de fidel încât simți cum îți intră în vene. Dacă vreodată ați ascultat muzică la o boxă mono sau la niște căști de o calitate îndoielnică, atunci știți exact la ce mă refer și ce diferență incredibilă poate face un sunet bun.

     De când m-am mutat în garsonieră, deși laptopul meu are integrat sistem de sunet Harman Kardon de o calitate bună, îmi lipsește mult sistemul audio complex pe care îl aveam acasă sau măcar o boxă de raft care să îmi permită să am un sunet net superior celui oferit de laptop. Așa că zilele acestea am căutat intens pe AVmall, un magazin online care dispune de o gamă largă de produse din domeniul Hi-Fi si High-End și în care raportul calitate-preț este unul excelent.

shdndf.JPG

     Așadar, am făcut un mare research la ei pe site, cotrobăind și cercetând ficare detaliu al boxelor disponibile, până când am descoperit boxa perfectă pentru mine. M-am hotărât destul de greu, dată fiind gama largă de boxe de tavan, de raft, de podea, cele portabile, dar și sistemele audio 2.0, 2.1, 5.0, 5.1. Am ales ținând cont de o serie de factori și dorințe personale pe care le voi dezbate, astfel încât să vă fie și vouă de folos în cazul în care sunteți în căutare de boxa perfectă. Nu vă așteptați însă la prea multe detalii tehnice, căci nu este tocmai punctul meu forte. În orice caz, la ei pe site găsiți absolut toate specificațiile care v-ar putea interesa.


Ce boxă îmi doresc și cum am ales-o

 

     Eu îmi doresc un model de boxă de raft, deși mi-aș fi dorit destul de mult să am un sistem audio 5.1, însă pentru spațiul mic în care locuiesc consider că nu ar fi fost potrivit. Așadar, am mers pe varianta Boxa Davis Acoustics Balthus 30 în culoarea neagra, perfecta pentru un spațiu de până la 20 de metri pătrați, exact atât cât are camera garsonierei.

 

     Boxa Davis Acoustics Balthus 30 este o boxă cu o putere de maxim 120 W, single wire, cu 2 canale, performanță de 90 db și mai multe puteți citi în poza preluată de pe site-ul AVmall

1.JPG

Am ținut cont de următorii factori:

  Spațiul disponibil

 

    Consider că alegerea unor boxe mult prea mari sau mult prea performante pentru un spațiu mic, cum este garsoniera. ar fi inutilă și nu aș ajunge să le folosesc la capacitatea lor maximă. Așadar, îmi doresc o boxă de raft pe care să o așez, așa cum îi spune destul de sugestiv și numele, pe raft, cât mai camuflată dacă este posibil. Desigur, dacă ai mai mult spațiu la dispoziție, poti opta pentru ceva mult mai elaborat de atât.

   Claritatea sunetului

 

      Așa cum am menționat deja, sunt mare devoratoare de filme și seriale. Am deja un video proiector pentru care caut boxele perfecte astfel încât să îmi creez propriul meu mini cinema, acasă, în căldura și confortul căminului meu. În această privință, Boxele Davis Acoustics Balthus 30 sunt sigură că se vor descurca de minune, căci sunt proiectate pentru sistemele HIFI și Home Theater.

   Performanța

 

    Îmi doresc un setup surround și pentru asta boxele de raft sunt cea mai bună recomandare, în urma tuturor recenziilor citite pe internet. Având în vedere că tehnologia este din ce în ce mai avansată atât la TV-uri cât și la laptopuri, cred că este cazul să ținem pasul și prin alegerea unui sistem audio performant și compatibil cu 4k.

   Design-ul și dimensiunea

 

     Nu la fel de important ca și performanța, însă un aspect care mă preocupă suficient de mult cât să îi dau importanță este cel legat de aspectul fizic al boxelor. Mă interesează să nu fie foarte mari, să nu aibă multe fire de legătură și să aibă un design cât mai simplu, care să se integreze destul de bine în decorul camerei și consider că boxele alese fac față cu brio acestui test.

     Sunt sigură că aceste boxe îmi vor oferi o experiență desăvârșită a sunetului pentru stadiul vieții mele de acum. Însă mai sigură sunt că în momentul în care mă voi muta la o casă mare cu grădină, peste maxim 2 ani, voi trece la un nivel următor și deja am pus ochii pe un sistem audio 5.1, tot de la Davis, care să integreze perfect 30-ul, fiind vorba despre Davis Acoustics Balthus 90 + 30 +10 + Subwoofer Davis Accoustics Basson 77

4.JPG


Îmi doresc o boxă Davis Acoustics Balthus 30  pentru că muzica…

 

Îmi dă o stare de bine

 

     De fiecare dată când simt că mă cuprinde tristețea sau că pur și simplu nu mă simt motivată și nu am cea mai bună dispoziție într-un anumit moment, dau drumul la muzică, de preferat ascult niște piese vesele, cu un mesaj pozitiv. Studiile au demonstrat faptul că în momentul în care ascultăm muzică, creierul eliberează dopamina, o substanță responsabilă de emoții ca fericirea, bucuria, entuziasmul. În cazul meu, rezultatele se văd aproape instant, căci mă captivează atât de mult piesele mele favorite, încât mă surprind cântând odată cu boxele din cameră sau chiar dansând singură prin casă.

equalizer-153212_1280.png

Mă ajută să dorm mai bine

 

     Odată cu perioadele stresante din timpul examenelor de la facultate, am deprins și niște obiceiuri mai nocive. Am întâmpinat și încă întâmpin dificultăți în ceea ce privește somnul, ca durată, ca ora la care mă duc la culcare, dar și din punct de vedere al calității sale. Din acest motiv, atunci când observ că am astfel de probleme, îmi pun muzică clasică în boxe timp de 30 de minute înainte de ora de culcare sau îmi pun sunete care imită ploaia, un foc de șemineu sau o cascadă.

Mă distrează

 

     La petreceri, la întâlniri cu prietenii, acasă, peste tot pe unde am ocazia, muzica este elementul principal care mă ajută să mă relaxez și să mă distrez atât de bine. Probabil că și voi ați observat că nicio petrecere nu este suficient de reușită dacă muzica nu este bună și dacă oamenii nu dansează. Asta pentru ca muzica bună, dar și sunetul de calitate parcă te invită instant la a-ți mișca corpul și de a te cufunda într-o stare de relaxare.

audience-868074_1280.jpg

Este pansament pentru suflet

 

     Ca orice om, am trăit multe lucruri frumoase până acum, dar și destul de multe dezamăgiri, trădări, suferințe pe care le-am depășit cu greu. În toată această luptă cu mine însumi, muzica mi-a stat alături ca un bun prieten care îți este aproape indiferent ce s-ar întâmplat. A venit în întâmpinarea emoțiilor mele cu ritmurile și versurile potrivite, astfel încât să îmi dea senzația că nu sunt singură și că cineva înțelege exact prin ce trec. Și asta este, căci versurile pieselor de suferință sunt scrise de persoane care au trecut exact prin aceleași lucruri și care au avut talentul și inspirația de a le transpune în niște melodii minunate.

 

Mă motivează să fac mișcare

     Și cânt spun asta nu exagerez deloc. Mai mult decât atât. Dacă ies la alergat sau merg la sală și nu am căștile la mine, cu siguranța voi abandona în doar câteva minute mișcarea. Însă dacă ascult o muzică antrenantă, cu un mesaj motivațional, parcă prind puteri și parcă nici durerea musculară nu mai este atât de accentuată.

people-2592247_1280.jpg

Mă ajută să leg prietenii

     Nu sunt o persoană foarte sociabilă și asta mi-a afectat într-o oarecare măsură modul în care am legat prietenii. Mereu mi-a fost greu să aleg subiectele despre care să vorbesc atunci când am deschis o conversație cu cineva proaspăt cunoscut, însă știam că pe subiectul muzică puteam oricând să mă bazez. În fond, există persoane care să nu asculte muzică? Nu cred, dar dacă voi cunoașteți, să-mi spuneți în comentarii.

Mă ajută să îmi exprim sentimentele

 

     Sunt situații în care cuvintele nu-mi mai sunt de ajutor atunci când vreau să transmit cuiva o stare, un gând, o emoție și atunci muzica îmi sare din nou în ajutor cu versurile și ritmurile sale atât de complexe, atât de speciale. Și parcă fix atunci când vreau să transmit acel mesaj, apare și piesa ideală pe fundal. Este un limbaj universal pe care îl putem înțelege toți, indiferent de cultură, de experiențe, de stare și din acest motiv este o parte atât de importantă pentru fiecare dintre noi.

Este indispensabilă în road tripuri

 

Ah, road tripurile, preferatele mele, nu ar mai fi aceleași fără muzica la maxim în difuzoare. Poate că un drum de o jumătate de oră de acasă și până la mall ar trece destul de ușor și fără muzică, însă în călătoriile cu mașina și cu prietenii, muzica este un element nelipsit. Peisajele par mai frumoase, vremea este mai bună, amintirile cu gașca sunt mai vii ca niciodată atunci când face un playlist perfect.

travelling-1348334_1280.jpg

 

Voi de ce factori țineți cont atunci când vă alegeți boxele și ce loc ocupă muzica în viața voastră?

 

Publicitate

2 gânduri despre „Muzica bună începe cu boxe de calitate

  1. Stai linistita, nu ai nevoie de un sistem audio. Fix pe astea le am si eu si se aude perfeeeect! Si eu tot la filme as renunta daca ar fi sa aleg, muzica e baza 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s