25 de lucruri pe care orice femeie de 25 de ani e MUSAI să le știe


   SINCE 1932

   Atunci când atingi pragul de 25 trebuie să știi, în primul rând, că nu te mai poți comporta chiar ca o adolescentă rebelă și iresponsabilă, dar nici ca o femeie în toată firea. Sună destul de confuz, nu? Păi hai să ne lămurim un pic. Ce ar trebui să știm la 25? Ți-am pregătit o listă de fix 25 de lucruri. Enjoy!

1.Să ai deja un sfert de secol de viață nu este chiar atât de rău

   Ar trebui să realizezi că a avea 25 de ani nu înseamnă că ți-a trecut viața. Din contră. Acum începi să construiești ceva frumos în viața ta, folosindu-te de toate experiențele acumulate până acum. Viața este frumoasă, la urma urmei, indiferent de data nașterii.

2.Te transformi într-o versiune a mamei tale

   Poate că nu obișnuiai să fii de acord cu mama ta și ți se părea că nu de puține ori exagerează în vorbe și în atitudine, însă te asigur că vine o vreme când și tu vei utiliza aceleași cuvinte și aceleași obiceiuri ca ale mamei tale, pe care nu de mult le dezaprobai. Sunt lucruri care apar involuntar, lucruri pe care le-am păstrat undeva ascunse pentru a le scoate la lumină atunci când atingem vârsta maturității. O vei imita pe mama ta atunci când vei da sfaturi copiilor tăi, atunci când îți chemi prietenii la cină…Nu este un lucru rău sau de care să îți fie rușine. Mama ta a fost și rămâne un exemplu de urmat pentru tine întreaga viață, indiferent că o mai ai sau nu aproape de tine în momentul respectiv. Vorbele sale, mirosul său și fiecare gest mărunt rămân în subconștientul tău pentru totdeauna.

3. Refuzurile te transformă într-o persoană mai puternică

   Dacă ai împlinit 25, cu siguranță cineva te-a refuzat deja până la această vârstă. Indiferent că este vorba de un interviu pentru job sau de un bărbat, o prietenă ș.a.m.d., oricare dintre noi am primit refuzuri pe care ulterior le-am analizat și le-am transformat în experiențe de viață care au dus la formarea noastră socială, morală, profesională.

libris.ro%20

4.Ar trebui să știi să îți alegi o pereche de pantofi care să nu-ți distrugă picioarele

   Ai 25, ai încercat până acum tot felul de pantofi cu tot felul de tocuri. Nu ți-a păsat că picioarele ți-au sângerat de durere la sfârșitul petrecerii, atât timp cât ai atras suficiente priviri în seara respectivă. S-a terminat și cu asta. Acum știi că ce contează cel mai mult este sănătatea ta și să te simți confortabil în timpul unui party. Știi deja sau ar trebui să știi cum să alegi o pereche de pantofi de calitate care să ți potrivească din toate punctele de vedere. Știi să alegi calitatea în detrimentul cantității. Mai bine mai puține, mai scumpe și mai calitative decât multe și degeaba.

silhouette-305431_640.png

5. Nu totul este garantat

   Nimic nu durează pentru totdeauna. Acesta este un adevăr dureros pe care orice femeie de 25 de ani trebuie să îl știe deja. Ar trebui să spui mai des persoanelor dragi ce înseamnă pentru tine. Nu știi când este ultima dată când ai această ocazie.

6. Este în regulă să nu știi totul

  Nimeni nu deține cunoștințe 100% în orice domeniu. Este ok să nu cunoști totul. Există procesul de învățare care se derulează pe tot parcursul vieții și care ne ajută să progresăm. Nu te vei opri din învățat nici la 25 de ani, așa că nu te speria dacă încă ai foarte multe informații lipsă. Vei avea destul timp să acumulezi mai multe pe viitor.

7. Străinii pot face diferența în viața ta

   Nu te limita la cercul de cunoștințe pe care îl ai deja. Încearcă să cunoști persoane noi în permanență, de la care să ai ce învăța. Este foarte important să nu te limitezi la propriile experiențe și să înveți și din experiențele altora.Niciodată nu poți ști când cineva va apărea în viața ta și va da totul peste cap.

8.Să coși un nasture

   Este un lucru minor, dar esențial, care te poate salva din tot felul de situații. Învață să coși un nasture, dar nu te opri aici. Poți învăța o grămadă de alte lucruri care te vor ajuta în situații cotidiene. Internetul este plin de tutoriale din care să înveți aceste lucruri simple.

9.Nimic nu este mai sexi decât încrederea în tine

   Sunt convinsă că ai admirat la rândul tău alte femei pline de încredere. Acele femei par să dețină controlul în absolut orice circumstanțe. Nimic nu este mai atrăgător decât o atitudine plină de încredere. Hainele, parfumul, machiajul, tocurile…nimic nu poate întrece o atitudine încrezătoare. Învață să-ți dezvolți încrederea în propria persoană.

kurtmann.ro%20

10.Nu te lăsa influențată de dramele din jurul tău

   Vei râde, vei plânge, te vei despărți de prietenii de-o viață, de iubit, nu vei avea bani, etc. Toate aceste lucruri se vor întâmpla în această perioadă, mai târziu sau mai devreme. Trebuie să înțelegi că nu este tocmai recomandabil să te lași prinsă în aceste drame și să suferi prea mult de pe urma lor. Peste cinci ani nu vor mai conta aproape deloc și poate chiar nici nu-ți vei mai aminti de ele. Treci mai ușor peste loviturile minore pe care le încasezi de la viață, asta dacă nu vrei să fii doborâtă înainte de vreme.

11.Să fii bună este obligatoriu

   O femeie inteligentă la vârsta de 25 de ani nu va mai face copilăriile din trecut. Nu vei mai dori răul cuiva chiar dacă te-a rănit, nu vei mai alege să te implici în conflicte urâte, pentru că ești conștientă de faptul că sunt total inutile. O femeie la 25 trebuie să aibă un suflet nobil și suficientă eleganță cât să ofere și altora. Nu va face rău atunci când nu poate să facă un bine.

12.Să ai un parfum care să devină semnătura ta

   La 25 e musai să miroși bine. Mirosul unei femei contează enorm și va face impresie, fie că te întâlnești cu fetele la suc, cu iubitul la restaurant sau ești într-o întâlnire de afaceri. Trebuie ca lumea să te recunoască după parfum și trebuie să investești în el. Achiziționează-ți o aromă care să-ți placă și care să te reprezinte și nu renunța la ea.

13.Alimentație sănătoasă

   Nu, nu mai poți să rămâi la faza de chipsuri și fast food, doar pentru că ești extrem de ocupată și nu ai timp să gătești ceva mai complicat. Putem găsi scuze pentru orice, dar când vei vedea că nu mai ai abdomenul de puștoaică și nici picioarele de la 18 ani, vei intra în panică. Nu este cazul. Tot ce trebuie să faci este să te documentezi, să adopți un stil de viață sănătos, compus din alimentație sănătoasă și sport. Un sfat: niciodată să nu mănânci până ți-a trecut pofta, oprește-te acolo unde ți-ai potolit foamea 😉

tomatoes-1338943_640.jpg

14. Să alegi prietenii cu inteligență 

   În timpul vieții cunoaștem foarte multe persoane care vin și pleacă. Cu unii stabilim relații mai profunde, iar cu alții nu putem trece de anumite bariere. Unii for fi alături de tine la bine și la rău, iar alții vor fi greu de găsit atunci când ai nevoie de ajutorul lor. Trebuie să știi să păstrezi în jurul tău pe aceia care și-au câștigat locul și care au dovedit că merită încrederea și timpul tău. Nu contează dacă îți poți număra prietenii pe degetele de la o mână, contează ca ei să fie de calitate. Acceptă că nu toți oamenii pe care îi vei întâlni vor face parte din viața ta pentru totdeauna și asta este perfect în regulă.

15. Dacă stai în casă nu înseamnă că te plictisești

   A trecut timpul când petreceai în club până dimineața, fără să te gândești prea mult la ziua de Luni. Acum ai mult mai multe responsabilități și nu-ți poți pierde timpul petrecând în neștire. Trebuie să înveți să te bucuri de serile petrecute acasă, citind, scriind, urmărind serialul preferat, gătind sau făcând orice activitate casnică necesară sau de plăcere.

16. Să știi să spui NU

   La 25 ar trebui să ai deja o minte suficient de selectivă cât să știi dacă îți dorești cu adevărat să faci anumite lucruri sau nu. Trebuie să știi să refuzi și să nu te simți prost din cauza asta. Indiferent că refuzi o propunere din partea prietenilor apropiați, a părinților sau la serviciu, dacă intuiția, inima sau logica te îndeamnă să respingi respectiva ofertă sau propunere, asta ar trebui să și faci. Învață să refuzi cu eleganță, fără a lăsa loc resentimentelor.

17. Cum să-ți decorezi casa potrivit personalității tale

   Camera, apartamentul sau casa ta trebuie să-ți reflecte stilul și personalitatea. Pune-ți amprenta pe obiectele din casa ta și decorează totul într-un mod în care să-ți exprime stilul propriu. Sunt convinsă că nu duci lipsă de imaginație.

18. Să te gândești mai mult la propria persoană

   O doză mică de egoism este binevenită atunci când vine vorba de pacea ta interioară. Dacă ești genul care se sacrifică mereu pentru ceilalți și tu nu ești niciodată o prioritate, este timpul să schimbi asta. Pentru a fi de folos celorlalți, trebuie în primul rând să te iubești pe tine și să ai grijă de sufletul tău. Fă lucruri care te fac fericită, pe care ți le dorești, explorează, iubește, trăiește! Acum e momentul.

19. Cum și unde să călătorești

   Aceasta este o vârstă la care ar trebui să te descurci singură și să fii pe propriile picioare. Dacă nu ai făcut-o deja, este timpul să călătorești, să treci granița țării și să ieși din zona de confort. Încă nu am întâlnit persoană căreia să nu îi facă plăcere să vadă locuri noi, culturi noi și oameni noi. Nimic nu-ți va lărgi orizonturile și îți va schimba perspectiva asupra vieții mai mult decât călătoritul. Profită de vârsta pe care o ai!

Vatican-from-Ponte-Sant'Angelo.jpg

20. Banii sunt o problemă serioasă

   Până acum nu te fereai să apelezi la părinți pentru a-ți redresa problemele financiare sau pentru momentele când nu aveai bani de club sau de-o ieșire cu fetele. Acum ar trebui să renunți la aceste obiceiuri și să devii independentă și din punct de vedere financiar. La 25 nu mai avem scuza pe care o aveam în timpul facultății. Chiar este timpul să îți găsești un job care să-ți permită să trăiești cel puțin decent.

21. Cum să te comporți într-o relație de iubire

   Prietenele tale încep deja să se așeze la casele lor. Unele un pic mai grăbite poate că au deja și un copil. Este normal, așadar, să te simți pe dinafară și să îți dorești și tu o relație serioasă. Trebuie să știi, însă, că relațiile amoroase la 25 nu mai funcționează ca la 20. Este nevoie de multă răbdare, înțelegere și acceptare. Comunicarea și încrederea sunt esențiale. Iubitul tău va avea pretenția să ai un comportament care să dea dovadă de maturitate și nu doar afecțiune și atât.

22. Alegerea fondului de ten

   Produsele cosmetice sunt din ce în ce mai bune și într-o gamă extrem de variată, așa că dacă încă se vede diferența de culoare între gâtul și fața ta, înseamnă că încă nu stăpânești tehnica machiajului nici măcar la nivel de amator. La 25 nu îți mai poți permite asemenea greșeli de imagine, care cu siguranță nu vor trece netaxate. Alege fondul de ten cu mare grijă și mare atenție la cum îl aplici!

23.Cultura generală este un must

   Vei participa la tot felul de evenimente sociale. Evident, asta implică și multă socializare cu tot felul de oameni, mai mult sau mai puțin documentați în domenii diverse. Fă-ți temele și încearcă să fii cât mai mult posibil la curent cu ce se întâmplă în lume la momentul actual, dar este esențial să ai și o bază deja formată. Citește, urmărește documentare, fii curioasă să afli cât mai multe. Ai infinite resurse.

24.  Nu toată lumea te place. Treci peste

   Nici tu nu ai cum să placi pe toată lumea și nici toată lumea nu are cum să te placă pe tine. Este simplu de înțeles de ce. Suntem foarte diferiți, iar acest lucru ne face speciali pe fiecare în parte. Ideea este să nu te lași afectată de aceste detalii cât se poate de firești și să te concentrezi strict pe oamenii importanți pentru tine.

25.Invidia nu are ce căuta în sufletul tău

   Sunt unele fete peste care poate da norocul subit și care, din pozele postate pe Facebook sau Instagram, poate părea că au o viață perfectă acum, în timp ce atunci când erați colege în liceu sau facultate erau niște fete obișnuite sau chiar fade, neavând nicio trăsătură care să promită un viitor strălucit pentru ele. Poate că unele poze reflectă realitatea, însă cu siguranță nimeni nu ar posta lucruri negative sau triste pe rețelele de socializare. Nu ai cum să știi ce este în spatele poveștii pe care ele o prezintă, așa că te sfătuiesc să controlezi sentimentul de invidie și să îl înlături, nu doar pentru faptul că nu este sănătos, dar și pentru că poate fi alimentat cu lucruri false.

©femeia25plus. Toate drepturile rezervate
Publicitate

Un gând despre „25 de lucruri pe care orice femeie de 25 de ani e MUSAI să le știe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s