Cum să te simți bine în fiecare zi


Cum să te simți bine

   Astăzi am o zi bună. Nu pot să am certitudinea că îmi voi îndeplini vreun vis sau că voi atinge nu știu ce performanță, dar știu sigur că tot ce mi se va întâmpla astăzi nu îmi va perturba liniștea interioară. Bineînțeles, nu includ aici evenimente total imprevizibile și nefericite care apar inevitabil în viața fiecăruia. Mă refer strict la o zi obișnuită.

   Ce mă face să fiu sigură de faptul că astăzi voi avea chef de muncă și o dispoziție bună? Știu cum mi-am petrecut dimineața, dar mai ales, știu condițiile în care am dormit și cât de bine m-am simțit atunci când am pus capul pe pernă.

c471ec89d69e89188e6f912b2967b6dd.jpg

   În general, se spune că dimineața este factorul cheie al unei zile reușite. Eu sunt de acord cu aceste opinii, dar sunt sigură că mai este un element determinant al unei astfel de zile, sau cel puțin, al unei zile în urma căreia să nu simțim cum stresul ne apasă pe umeri. Este modalitatea în care îți închei ziua anterioară.

   Aseară am purtat o conversație de ,,noapte bună” cu iubitul. Dacă nu ai un iubit, sunt sigură că ai părinți sau un prieten/ o prietenă cu care să te conversezi un pic înainte de culcare. Dacă nici asta nu ai, atunci îmi pare rău, dar tot nu trebuie să te simți singur. Uită-te la un film de comedie înainte de culcare sau la niște filmulețe comice de pe youtube. O altă soluție este să citești câteva pagini dintr-o carte cu un subiect pozitiv. Ideea este că oricum ai alege să îți petreci ultima oră sau ultimele minute din zi, trebuie neapărat ca aceste momente să inspire pozitivitate și voie bună. Trebuie să îți închei ziua cu un zâmbet pe buze! 

   Următorul pas este să îți faci patul. Aici aș include câteva amănunte. Este important ca așternuturile să fie curate și să simți prospețimea lor; ai AICI  câteva exemple perfecte. De asemenea, îmbrăcămintea pe care alegi să o porți pe timpul nopții îți va influența calitatea somnului. Alege ceva lejer, de mărime potrivită, moale și în culori vesele. 

pijamita

   Cum să adormi într-o manieră plăcută? Gândește-te înainte de a te pierde în lumea viselor, câte reușite ai avut până acum și cât de greu ți se părea la momentul respectiv, fiecare pas pe care a trebuit să îl faci, în vederea atingerii scopurilor tale. Gândește-te la cei care nu au nici măcar un sfert din ce ai tu. Detașează-te înainte de somn de orice fel de gând negativ și mulțumește pentru tot ce ai. Respiră profund și încearcă să îți induci cea mai bună stare posibilă. Deși nu ai crede, îți spun cu certitudine că și subconștientul poate fi mințit, astfel încât să îl conducem pe calea cea bună.

   Trezirea! S-a făcut dimineață. Nu, nu te ridica brusc din pat și nici nu începe să alergi cu disperare prin toată casa, încercând să mai câștigi puțin timp înainte de a pleca spre școală/ job etc. Încearcă să te trezești astfel încât să ai timp pentru cel puțin un minut de întins în pat, până ,,faci ochi”, așa cum trebuie, și abia apoi dă-ți voie să stai în două piciorușe. Altfel, riști să mergi în zig-zag și să ți se împleticească genele de somn ce îți este. 

   Fugi la baie! Spală-te pe față cu apă călduță, dar mai mult spre rece. Dacă ai făcut duș seara, îți poți permite să sari peste acest pas dimineața, însă nu uita de restul igienei. Nu omite spălatul pe dinți. Următorul pas depinde de fiecare în parte. Eu mai stau vreo 20 de minute în baie pentru a-mi realiza machiajul pe care îl port zilnic. Știu sigur că cele mai multe fete se recunosc aici, iar pe băieți îi cam invidiez…:)

   Cafeluța și micul dejun. Da, nu pot să îmi încep ziua până nu simt eu aroma aia de cafea proaspăt făcută și turnată în ceșcuța mea preferată. Câteva minute mi le acord doar pentru acest lucru. Este un adevărat ritual care parcă îmi deschide portițele spre o zi frumoasă. Mie îmi place să îmi beau cafeaua pe balcon, în timp ce privesc oamenii și natura, mai ales primăvara și vara. Pur și simplu mă simt mult mai plină de energie dacă fac acest lucru și mă simt și mai conectată la viața din afara casei mele. Micul dejun trebuie să fie sănătos, colorat, aspectuos și plin de vitamine. Ca acesta de mai jos:

asparagus-1307604_640.jpg

   Îmbracă-te și pornește la drum. Aaaaaa, era să uit un lucru extrem de important. Nu uita să îți alegi hainele de a doua zi, de seara. Te salvează enorm de mult. Nu vei mai fi stresată, gândindu-te că nu ști cu ce să te îmbraci și chiar dacă reușești să îți alegi o vestimentație după ce ai dat peste cap tot dulapul cu haine, este posibil să trebuiască să le și calci. Prin urmare, făcând aceste lucruri seara, ești salvat/ă de multă bătaie de cap și timp pierdut a doua zi. 

b08b2d14a1d073fc53035b06904672a3

   În drum spre…Ascultă muzică veselă! Gândește-te la visurile tale. Proiectează-ți în minte imagini cu tine în momentul în care vei trăi exact așa cum îți dorești și vei avea tot ce vrei și lupți pentru aceste lucruri în momentul de față. Muzica te va face să ai o foarte bună dispoziție și te va relaxa complet, călăuzindu-te în lumea viselor cu ochii deschiși.

   Gata! Acum ești liber/ă sa înfăptuiești minuni! 🙂

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s