5 modalități prin care atragi bunătatea


     Bunătatea a devenit un lucru destul de rar și nu de puține ori avem senzația că trăim într-un mediu ostil. Suntem atât de conectați la rețelele sociale și expuși la știri 24h /24, încât ajungem la suprasaturație cu conflictele, politica și sărăcia, permanent expuse în media. Așadar, stresul ne acaparează, iar acest negativism care ne înconjoară ne afectează în mod evident starea de sănătate.

     Antidotul acestor probleme este format din bunătate și generozitate. Aceste lucruri sunt contagioase și se autoperpetuează. Cu cât suntem mai buni unii cu ceilalți, cu atât ne dorim din ce în ce mai mult să trăim în armonie și stare de bine. Bunătatea nu trebuie să fie obositoare sau o corvoadă. Iată cum o putem atrage:

  1. Zâmbind

    Zâmbește cât de mult poți. Nu doar altora, ci și ție! Privește-te în oglindă și zâmbește. Fii conștient de expresia ta facială. Uneori suntem atât de prinși în vâltoare gândurilor negative, încât nici nu realizăm cât suntem de încruntați. Caută motive să râzi mult, cu lacrimi chiar!

     Atunci când ieși, înceacă să adopți o atitudine pozitivă față de oameni. Încearcă să zâmbești în special copiilor. Vei vedea că ai șanse maxime ca de la ei să primești zâmbetul înapoi.

      2. Oferind

     Generozitatea este subapreciată. Oferă din lucrurile tale. Nu încerca să vinzi mobila veche sau eletrocasnicele uzate. Este foarte probabil ca oricum să primești pe ele mult mai puțin decât ai dat. Oferă-le cuiva care are cu adevărat nevoie de ele și te vei simți un om util și împlinit sufletește.

     Fă-ți un obicei din a dona bunuri sau bani către organizații caritabile, în măsura în care bugetul îți permite. Aceste lucruri se întorc în favoarea ta. Timpul îți va arăta că cu cât oferi mai mult, cu atât mai mult vei primi înapoi.

      3. Primind

     Învață să primești fără a te simți vinovat sau nevoit să oferi ceva în schimb. Așa cum tu îți dorești să dai diverse lucruri sau ajutor de orice fel unor persoane care au nevoie, așa și alți oameni își doresc la rândul lor să ajute, fără a primi vreo recompensă. Învață să spui mulțumesc și să apreciezi gestul, fără a te grăbi imediat să întorci favoarea.

     4. Comunicând

    Folosește-ți cuvintele. Scapă de rușine și de incertitudine și angajează-te în conversații cu persoanele din jurul tău. Atunci când te întâlnești cu un coleg de muncă, dimineața în drum spre serviciu, fă un efort și nu doar salută-l, ci întreabă-l despre cum i-a decurs ziua de ieri, cum se simte, alege un subiect.

     Oamenii au devenit atât de superficiali încât au uitat de importanța acestor dialoguri. Nu trebuie să vorbești și să oferi detalii despre povestea ta de viață, dar este necesar să oferi afecțiune și căldură unui simplu schimb de replici.

         5. Ascultând

     Pe cât de mult vorbești, pe atât de mult trebuie să și asculți. Atunci cânt oamenii se deschid în fața ta, nu trebuie să taci și să-ți aștepți rândul. Ascultă și răspunde corespunzător. Atunci când ascultăm o persoană în timp ce vorbește, nu suntem atenți doar la cuvintele acestora, ci și la limbajul trupului și expresiile faciale.

    Bunătatea trebuie să devină un mod de viață! Nu înseamnă că trebuie să negăm sentimentele negative sau să-i lăsăm pe ceilalți să profite de sensibilitatea noastră. Practicând bunătatea, aceasta va deveni un obicei.

AmaFashion

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s