Nu e cald dacă E.ON – răcoare cu buget redus


 

Știu că titlul sună precum o ghicitoare, dar pun pariu că v-ați prins despre ce este vorba. Ei bine, ce elimina căldura dacă e on? Exact, mult doritul, apreciatul, indispensabilul si utilul aer condiționat.

Aparatul fără de care verile noastre toride ar fi de nesuportat, mai ales atunci când termometrele sar cu tupeu peste 30 de grade. Nu-i așa că este una dintre cele mai cool invenții? Cool, la propriu si la figurat!

 

page

 

Cum anul acesta m-am mutat la căsuța mea, un apartament la etajul 8 din București, extrem de aproape de un bulevard foarte tranzitat, a venit și momentul să mă ocup de toate cele necesare pentru a-mi asigura confortul în noul cămin.

Știam că vine o vară mega călduroasă și că urmează să stau pe acasă cât mai mult, date fiind condițiile actuale și mai știam că un etaj atât de sus va ridica și mai mult temperatura.

Mai mult, știam că voi lucra de acasă și că transpirațiile provocate de deadline-uri s-ar fi combinat cu cele provocate de sauna din apartament. Ce scenariu apocaliptic! Așadar, căutările mele spre soluția salvatoare m-au dus spre pachetul E.ON Cool. Atât de mult m-a încântat, încât i-am compus și niște versuri pe măsură:

Este vară, bine-mi pare

Cu e.on eu am răcoare,

Pot să merg și la culcare.

Somnul mi-este liniștit

Când e.on este pornit.

Are eficiență mare:

Scade și temperatura,

Îmi reduce și factura.

 

1

Ce include pachetul E.ON Cool

 

Pachetul E.ON Cool de la e.on România este un concept super interesant, construit în  favoarea clientului. Așadar, începând cu 113 lei / luna, vei primi un aparat de aer condiționat cu tehnologie Inverter, alte sericii la pachet plus montajul gratuit al aparatului. Cel mai mare avantaj este ca plata se face în rate cu avans o.

dhdhd

Instalare rapidă si gratuită, plata în rate, garanție 5 ani

 

Mai exact, avantajele care m-au atras la acest pachet sunt:

 • instalare și punere în funcțiune în maxim 5 zile
 • plata în rate, împreună cu factura e.on
 • transport
 • economie la factură, datorită tehnologiei Inverter a aparatelor de aer condiționat puse la dispoziție
 • curățarea filtrelor, condensatorului, carcasei unității externe
 • igienizarea vaporizatorului și a țevii condens
 • verificarea și completarea agentului frigorific
 • 2 intervenții pe an, în limita a 400 RON
 • alte reparații

eon 2

Ofertele puse la dispoziție de către cei de la e.on pot fi găsite pe pagina lor pe care o să vă rog să o consultați pentru mai multe amănunte. Sunt 3 pachete care încep de la doar 113 lei/ lună, în funcție de bugetul și necesitățile fiecăruia dintre noi.

Eu am ales pachetul START, cel care cuprinde aparatul de aer condiționat Yamato și care îmi oferă fix ce am eu nevoie:

 • WI-FI integrat
 • filtru de cărbune care îmbunătățește calitatea aerului
 • temporizatoraer yamato
 • auto-restart
 • modul sleep, pentru reducerea nivelului de zgomot
 • dezghețare inteligentă
 • răcire turbo etc.

 

2

Nu uita să verifici și oferta E.ON Friends, în urma căreia poți primi până la 100 de lei reducere pentru fiecare prieten care achiziționează un pachet în urma recomandărilor tale.

 

13 metode alternative de răcorire

cu un buget sub 113 lei

 

Eu sunt convinsă de eficiența aerului condiționat și știu sigur că absolut nimic nu poate ajuta atât de mult atunci când vine vorba de temperaturi ridicate în interiorul locuinței. Parcă nu mai ai chef de nimic atunci când te trec toate transpirațiile și îți vine să stai toată ziua sub duș.

De fapt, nici nu îmi mai pot imagina verile fără aerul condiționat. Este pur si simplu vital, iar pachetul E.ON Cool mi se pare o ofertă de nerefuzat.

Ca să fim totuși 100% siguri de decizia luată, hai să vedem ce alte metode de răcorire mai avem cu un buget de 113 lei și cât de mare este eficiența acestora.

EON 8

1.Apa cu gheață, limonada, ice coffee, fresh, apa cu fructe infuzate, ice tea, you name it

Sunt gustoase, răcoritoare și sănătoase (mai ales dacă vorbim despre apă cu fructe sau limonadă), însă efectul lor durează fix atât cât îți ia să le consumi.

2. Pepenele roșu, dulce și rece de-ți îngheață gingiile

Pepenele roșu nu lipsește niciodată vara de la mine din frigider. Este dulce, fresh, răcoritor, sănătos, are puține calorii și reprezintă desertul perfect atunci când este cald afară. Este și un fruct foarte ieftin, mai ales în plin sezon estival, așa că îmi pot cumpăra vreo 10 pepeni de suma de 113 lei, însă nu sunt foarte eficienți dacă temperatura din cameră depășește limita suportabilității.

3. Dușurile mai dese

Este și aceasta o variantă la care recurg deseori vara, dar la vreo oră dupa duș senzația de căldură apăsătoare revine. Ce-i drept, și factura la apă va crește simțitor, dar se încadrează în 113 lei. Dușurile sunt o alternativă bună, însă nu pot concura cu aerul condiționat.

4. Ventilatorul

Sunt foarte în măsură să vorbesc despre asta pentru ca l-am folosit până să îmi achiziționez aerul condiționat, iar diferențele sunt enorme. Ventilatorul nu poate fi decât o soluție temporară, poate în cazul în care ți s-a defectat aerul și trebuie să găsești o variantă până se repară, însă atat.

Ventilatorul va trimite aer rece într-o singură direcție și va zbura tot ce are greutate mică: foi, șervețele, draperii. Prin urmare, aerul condiționat iese învingător detașat și de această dată.

eon 4

5. O piscină gonflabilă

Niciodată nu strică o mică bălăceală vara, însă cred că suntem de acord că nu poți să stai toată ziua în piscinuță. Iar cu 113 lei nu îți poti cumpăra decât una pentru copii, în care probabil vor avea lor doar picioarele.

6. Congelatorul plin cu înghețată

Ador înghețata și pot spune că este desertul meu preferat și plăcerea mea vinovată pe timpul verii. Găsim variante nu foarte scumpe, delicioase, însă cu multe calorii și care nu își fac treaba decât pe moment. Pe scurt: mănânci, te răcorești, te încălzești la loc.

7. Ieșirile într-un parc cu mulți copaci sau pe munte, lângă o cascada/ lac

Prima variantă e gratuită și destul de bună în diminețile din timpul săptămânii. Altfel, riști să trebuiască să împarți oxigenul cu tot cartierul, iar dupa ora 12 temperaturile deja sunt prea ridicate pentru a mai putea fi răcorit cu umbra copacilor.

Cea de-a doua variantă este ideală, asta dacă locuiești lângă munte. În cazul meu, nu prea am cum să fac asta cu doar 113 lei, decât dacă iau un bilet de tren dus-întors spre Sinaia, caz în care intervine problema de distanțare socială.

8. Seară de filme, pe balcon sau în grădină

O altă variantă alternativă pentru care va trebui probabil să plătești doar pentru popcorn este o seară de filme în balcon sau în grădină, singur sau alături de prieteni. Este minunat să stai sub clar de luna, în liniștea serii, având pe fundal doar cântecul greierilor. Totuși, această variantă te va răcori doar seara, ziua rămânând de rezolvat cu ajutorul aerului condiționat.

eon 5

9. Mersul la piscină

Aș fi spus mare, dar chiar și bugetul zilnic ar sări cu mult peste 113 lei. Piscina este o variantă bună, distractivă, răcoritoare, însă doar de moment.

10. Parfumul preferat la frigider sau un pulverizator cu apa

Poate că dintre toate metodele prezentate până acum, aceasta este cea mai eficientă și una dintre cele mai ieftine. Așadar, pune la frigider parfumul preferat, un spray de corp sau pur și simplu apă și pulverizeaz-o pe tine, ori de câte ori simți că s-a încins atmosfera.

11. Hamacul legat între copaci sau pe balcon

Ah, ce frumos e sa te legeni într-un hamac, cu cartea favorită în brațe și cu umbra copacilor. Sau, de ce nu, chiar pe balconul tău. Există astfel de hamace cărora le poți cumpăra un cadru fix, asta daca nu ai de ce le prinde. Prețul unui hamac variază, însă am făcut research și am găsit și variante sub 113 lei.

12.  Saltea udă / splash pad

S-ar putea să nu fi auzit de acest termen, însă te asigur că există și este o metodă foarte ingenioasă de a te răcori pe timpul verii. Ce-i drept, implică udarea în totalitate, așa că este mai degraba o alternativă la piscină, nu neapărat la aerul condiționat.

13. Ieșirile la terasă cu prietenii

Mai clasic de atât nici că se putea! Ieșirile la terasă vara cu prietenii sunt necesare, mai ales dacă terasa are și aer condiționat (vezi că tot la el ajungem?)

eon 7

 

Surse foto: pixabay.com și eon.ro

Publicitate

Un gând despre „Nu e cald dacă E.ON – răcoare cu buget redus

 1. Pingback: Castigatori "Tu cum te racoresti vara asta cu 113 lei?" - Blogal Initiative

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s