Cea mai mare provocare pe care mi-a oferit-o blogul


5.jpg

 

     Postarea gandurilor tale in spatiul online poate fi o provocare pe care nu multi reusesc sa o duca la bun sfarsit. Inevitabil, iti vei pune o sumedenie de intrebari al caror raspunsuri vor veni mai tarziu, astfel incat trebuie sa risti pentru a castiga sau sa ramai cu intrebarea „ce ar fi fost daca?”.

 

     Cu siguranta te vei gandi ca exista deja mult prea multe bloguri si ca apar altele noi in fiecare zi. Vei crede ca prezenta ta nu va conta si ca doar cei cu vechime au suficienta autoritate pentru a fi credibili si pentru a fi luati in considerare.

 

     Ce pot spune si nu s-a mai spus? De ce ar citi cineva ce scriu eu? Cum reusesc sa ajung la publicul pe care mi-l doresc? Sunt probabil cele mai arzatoare intrebari pe care ni le-am pus majoritatea dintre noi atunci cand am inceput un blog. Unii le-au depasit, altii s-au impotmolit in ele si nu au avut curajul sa mearga mai departe. Pentru ca indoiala intotdeauna a ucis mai multe visuri decat esecul o va face.

 

1.jpg

 

    Indiferent de cat de increzator ar parea, fiecare blogger are cel putin o temere ascunsa. Si nu este neaparat vorba de frica de a nu avea inspiratie sau de a nu avea talent, ci este vorba despre teama de esec. Frica de a nu scrie continut care conteaza. Frica de a nu fi relevant.

 

     Daca citesti aceste randuri si te minti spunandu-ti „ce prostie! Cum sa imi fie teama de ceva?! Mie nu imi este teama de esec!” atunci continua. Daca insa accepti ca ai si frici, citeste mai departe despre experienta mea si cum am reusit sa ma lupt eu cu temerile, cum niciodata nu pot fi infrante definitiv, insa cu siguranta pot fi tinute sub control.

 


Cea mai mare provocare pe care mi-a oferit-o bloggingul

 

     Inca de cand m-am apucat de blogging, am fost constienta de un lucru. Voi deveni vulnerabila in fata publicului meu. Indiferent de numarul persoanelor care dau skroll paginilor mele, eu voi fi vulnerabila in fata lor. Pentru ca imi voi expune anumite laturi in mediul online. Si trebuia sa accept asta.

 

     Ceea ce mi-a dat paliptatii, desi e mult spus, a fost teama de a nu ajunge la publicul meu. Frica de a scrie doar pentru mama, prietena cea mai buna si vecina de la 3. Asta era adevaratul esec pentru mine. Sa nu reusesc sa formez o comunitate in jurul blogului. Sa nu am cititorii mei fideli, oamenii care abia asteapta un articol nou. Asta a reprezentat adevarata provocare pentru mine.

 

2.jpg

 

     Nu am reusit din prima. Acesta nu este primul blog pe care l-am inceput. Am mai avut doua inainte; ambele au esuat. Desi scriam cu pasiune, faceam greseli de care la momentul respectiv nu eram constienta. Toate invataturile au venit pe parcurs. Aveam doar cateva sute de cititori pe luna. Unii ar spune ca cifrele nu conteaza, insa trebuie sa fim sinceri si sa acceptam ca asa cum frumusetea fizica este importanta, desi pare superficiala, la fel conteaza si numarul oamenilor care aleg sa dea click pe articolele tale. Numarul lor este tradus in succesul blogului tau. Evident, si timpul are un cuvant de spus. Nu te poti astepta sa ai o comunitate foarte mare din prima.

 

     Stiam ca ceva e gresit si aveam sa aflu mai tarziu, cu timpul, tainele din spatele continutului propriu-zis. Am aflat ce conteaza cu adevarat pentru a avea un blog de succes. Un blog care sa obtina rezultate bune pe termen lung. Un blog care sa fie descoperit de cat mai multe persoane si care sa aiba o autoritate pe nisa aleasa. Marele secret este format din trei litere mari si late: SEO.


Cum am reusit sa fac fata provocarii

 

    Prin creeatiile tale publicate online vei schimba oameni, dar si oamenii te vor schimba pe tine. Se vor lega niste relatii si se va forma o comunitate, care cu timpul se va dezvolta atat de mult incat vei simti ca ai si o familie virtuala.

 

     In concluzie, cea mai mare provocare este sa ajungi la oamenii care iti doresti sa te citeasca. Odata ce ai doborat aceasta bariera, orice e posibil. Chiar si depasirea visurilor pe care le-ai avut initial. The sky is not the limit anymore.

 

3.jpg

  

    Mi-am asumat riscurile

 

     Blogging-ul inseamna asumarea unor riscuri. Riscul de a fi comparat cu altii, riscul de a nu fi continutul tau pe placul cititorilor, riscul de a deveni vulnerabil. Ca persoana creativa care scrie pe un bloc, iti impartasesti o parte din tine in textele produse. Asta poate fi un alt risc. De asemenea, este foarte posibil ca lucrurile de care esti tu interesat sa scrii, cititorii tai sa nu fie. Este important sa iti asumi si sa treci peste.

 

     Trebuie sa iti asumi riscurile, sa inveti din greseli si sa accepti faptul ca textele tale s-ar putea sa nu corespunda cu cerintele publicului tau. Din asta vei invata cum sa corectezi greselile si la ce compromisuri te poti inhama.

 

   Am invatat si am pus in aplicare SEO

 

      Chiar daca te vei folosi si de Social Media pentru a-ti promova articolele scrise, cea mai mare provocare este sa ai vizitatori obtinuti in mod organic. Aceasta metoda functioneaza si pe termen lung. Cel mai bun mod de a face asta este sa pui in practica strategiile de SEO (Search Engine Optimization). Astfel, vei reusi practic sa apari cat mai sus in cautarile cititorilor pe motoarele de cautare. Cu cat blogul tau este mai bine structurat si articolele tale respecta regulile ce tin de SEO, cu atat articolele tale vor obtine un ranking mai bun. De exemplu, eu am cateva articole pozitionate pe prima pagina in cautarile Google pentru ca am urmat un plan bine pus la punct si cateva situate chiar pe prima pozitie a primei pagini. Un exemplu este articolul referitor la citatele despre dragoste la distanta.

svdbdbdf.JPG

     Este extrem de important sa folosesti cuvinte cheie adecvate, un titlu care sa atraga atentia, sa mentii o structura echilibrata a paragrafelor si multe alte lucruri pe care le vei descoperi si aprofunda pe parcurs. Este necesar sa instalezi si un plugin care sa iti faca treaba mai usoara, iar eu iti recomand Yoast SEO.

 

   Ajutorul unei agentii seo este o alternativa minunata

 

     Insa, cel mai sigur este sa apelezi la specialisti. Mai ales daca vrei sa incepi cu dreptul si blogul tau sa functioneze cat mai bine inca de la inceput. SEO reprezinta o munca asidua si foarte mult timp acordat invatarii si punerii in practica. Asadar, daca nu dispui de suficient timp si resurse, iti sugerez o Agentie SEO care sa se ocupe de optimizarea generala a site-ului tau.

 

oblyo agency.JPG

    Recoamdarea mea este oblyo, o agentie de marketing digital care are experienta în planificarea, implementarea și monitorizarea inițativelor de content marketing și optimizare de conținut. Daca intri pe site-ul lor, vei vedea ca acesta este un fel de carte de vizita care ii recomanda ca fiind extrem de buni. Vei putea sa citesti si recenziile celor care au ales sa lucreze cu ei si sa consulti toate tipurile de servicii pe care ei le ofera.

 

7

 

   Am scris cu pasiune

 

     Nu conteaza atat de mult ce faci, daca o faci din pasiune. Pasiunea se simte instant pentru ca atunci cand iti place sa faci un lucru, ii dedici timpul tau si toata atentia. Nu vei scrie pe blog pentru ca trebuie, ci pentru ca asta iti doresti. Nu vei aborda subiecte pentru ca asa se poarta, ci pentru ca acele subiecte sunt de interes pentru tine. Atunci cand talentul este insotit de pasiune si munca, nu ai cum sa dai gres. Si daca se intampla sa mai ai si esecuri, cu siguranta vei reusi sa te ridici si sa o iei de la capat pentru ca faci ceea ce iti place, pentru ca esti autentic si sincer cu publicul tau.

 

16.jpg

   Am participat la campanii pentru bloggeri

 

     Un pas imens care mi-a oferit si mai multa incredere in mine si m-a ajutat sa fac fata provocarii a fost sa particip la campanii pentru bloggeri. Acestea mi-au oferit sansa de a-mi testa limitele si de a-mi pune talentul sub lupa unor jurii. Exista cateva platforme unde se desfasoara astfel de competitii in care iti poti pune talentul la bataie impreunca cu alti cativa zeci de bloggeri extrem de priceputi. Preferata mea este platforma ebloguri, acolo unde campaniile sunt cu adevarat o provocare, iar rasplata pe masura. Cred ca este platforma cu cele mai generoase premii.

293-1817.jpg

     Am participat la aproape toate concursurile desfasurate pe aceasta platforma si pot sa spun ca sunt foarte bucuroasa pentru ca am si castigat la cateva dintre ele. Te asigur ca daca depui efort si iei in serios competitiile care au loc acolo, cu siguranta vei reusi. Castigarea acestor concursuri iti va oferi un plus de incredere in abilitatile tale de blogger si vor reprezenta un motiv in plus sa nu te dai batut. 

 

   Am invatat sa nu renunt usor

 

     La urma urmei, blogul s-a dovedit a fi o activitate care imi aduce numeroase satisfactii, mult mai multe decat lucruri neplacute, dezamagiri. M-a ajutat si ma ajuta sa imi sporesc creativitatea, sa imi facilitez gandirea, sa am un stil de viata mult mai liber datorita monetizarii, sa imi imbunatatesc capacitatea de memorie, sa obtin o structura mai logica a gandurilor prin exercitiul scrierii lor, sa formez o comunitate frumoasa. Blogul este un fel de mostenire virtuala, un copil care creste frumos daca investesc in el. Provocarea continua! 

 

4

3 gânduri despre „Cea mai mare provocare pe care mi-a oferit-o blogul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s