e-sarbatoare si cu brazi artificiali


2816f9ee943ca51577f46d7ac5f9bbdc

     Nicio altă săptămână din an nu are magia celei de dinaintea Crăciunului. De la pregătitul bunătăților de pus pe masă, până la colinde și împodobitul bradului, toate aceste activități ne fac să simțim din plin sărbătorile ce bat la ușă. Este important ca în această perioadă să fim mai buni, mai toleranți, dar și mai darnici decât de obicei. Din acest motiv, în fiecare an eu încerc să lupt pentru o cauză nobilă, iar în acest an am decis să militez pentru brăduții naturali. Mai exact, vreau să încerc din răsputeri să vă conving pe voi, cititorii mei, să cumpărați brazi artificiali pentru a-i salva de la tăiere pe cei naturali. În sprijinul acestei inițiative vine și site-ul e-Sarbatoare.ro, care ne pune la dispoziție o colecție impresionantă de brazi artificiali superbi și foarte variați ca design, pentru a satisface toate gusturile.

e-630x315.png

     Pentru că îmi doresc ca și voi să îmi urmați exemplul și să salvăm brăduții anul acesta, împreună, vreau să vă înșirui argumentele mele. Iată, așadar, de ce sunt eu convinsă că e sărbătoare și cu brazi artificiali:

  • Trebuie să respectăm colindele

„O, brad frumos, o brad frumos,
Cu cetina tot verde.
Tu esti copacul credincios,
Ce frunza nu si-o pierde […]”

     Dacă alegem să cumpărăm un brad natural, acesta va trebui aruncat imediat după trecerea sărbătorilor pentru că cetina…numai verde nu va mai fi. Haideți să păstrăm cetina verde a brazilor, lăsându-i să-și continue creșterea firească în habitatul lor natural, pe crestele munților.

  • Este mai ieftin să investim într-un brad artificial

     Bradul natural trebuie schimbat în fiecare an, însă cel artificial poate rezista și peste 10 ani, cu ușurință. Mai mult decât atât, există variante la un preț extrem de accesibil oricărui buget, astfel că trecerea de la un brad natural la unul artificial nu ne va arde buzunarul, ci din contră, ne va ajuta să economisim pentru alte cumpărături necesare de sărbători. Iată, de exemplu, ce modele de brazi puteți achiziționa pe e-sarbatoare.ro, cu un buget de maxim 200 de lei.

  • Bradul natural crește foarte greu

     Unui brad care trece de 1.80 m ii trebuie cel puțin 12 ani pentru a ajunge la această înălțime. Mi se pare un gest crud și nedrept să tăiem un asemenea brăduț doar pentru a ne satisface un capriciu. În fond, atât timp cât avem foarte multe modele de brazi artificiali care imită perfect crenguțele de brad natural, ar trebui să renunțăm la acest obicei egoist.

  • Mirosul de brad poate fi obținut și altfel

     Sunt convinsă că cea mai des întâlnită scuză pentru care unii oameni aleg bradul natural în detrimentul celui artificial este faptul că nu își pot imagina un Crăciun fără acel miros specific de rășină. Pentru acești iubitori de miros de brad există însă o soluție extrem de simplă și de accesibilă: spray-ul cu miros de brad! Revoluționar, nu-i așa? Nu, chiar deloc. Casa vă poate mirosi a brad cu ajutorul unui astfel de spray și credeți-mă, mirosul este mai puternic și mai persistent. Dacă insitați să obțineți mirosul pe cale naturală, atunci pur și simplu cumpărați câteva crengi de brad, fără însă a sacrifica întregul pom.

  • Putem avea un brad în orice culoare dorim

     Lucru care nu se prea poate întâmpla cu un brad natural, decât dacă îi vopsim fiecare ac în parte. Pe e-sarbatoare.ro găsim brăduți superbi, în diverse culori, chiar și roz-bombon. Iată:

page

  • Bradul artificial poate imita 1 la 1 bradul natural

     Până acum câțiva ani, trebuie să recunosc că un brad artificial arăta chiar foarte artificial. Acum însă, de multe ori îmi este dificil să disting, mai ales dacă nu ating crenguțele. Brazii artificiali sunt atât de bine executați, încât pot trece drept brazi naturali oricând. Mai jos aveți câteva exemple foarte sugestive de pe e-Sarbatoare.ro

page.jpg

  • Bradului artificial nu-i cad acele

     Prin urmare, nu va fi necesar să aspirați de fiecare dată pentru a putea menține curățenia în living. Bradul articifial își păstrează forma intactă ani la rând. Asta nu înseamnă că veți avea un brad identic în fiecare an. Puteți schimba oricând decorul și ornamentele, în funcție de preferințe și de trendurile anului respectiv.

     Acestea fiind spuse, sper că am reușit să vă conving să cruțați viața bieților brăduți. Ei merită să stea în pădure, cu cetina tot verde și să ne bucure ochii de fiecare dată când mergem în drumeții, fie că îi admirăm verzi complet sau acoperiți cu zăpadă.

Vă doresc să aveți un Crăciun fericit și un brad cel puțin la fel de frumos ca acesta:

eab21f52ca051786218981d5bd59f964

Anunțuri

2 gânduri despre „e-sarbatoare si cu brazi artificiali

  1. Foarte frumos articolul, felicitari! Sunt de acord, nu merita bradutii sa fie taiati doar pentru placerea noastra de cateva zile. Brazilor le sta bine in padure sau, daca stai la casa, planteaza un brad si lasa-l sa creasca vreo 10 ani, iar apoi impodobeste-l de Craciun. Felicitari pentru initiativa!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s