Ghidul complet pentru închirieri auto în România


ghidul-complet-pentru-inchirieri-auto-in-romania

     Când mă gândesc la închirieri mașini, automat îmi vine în minte și cuvântul road trip, probabil pentru că este metoda mea preferată de a călători, mai ales dacă drumul este plin de peisaje spectaculoase. Din fericire, în România nu ducem deloc lipsă de panorame impresionante, în special pe drumurile de munte, ca Transfăgărășan, Transalpina, Cheile Oltului, Cheile Bicazului și multe altele. Pentru că am ceva experiență în ceea ce privește subiectul închirieri auto, m-am gândit să scriu acest articol ca un ghid care să vă ajute dacă sunteți interesați de subiect sau aveți nevoie, din diverse motive, să închiriați o mașină. Vă voi spune și despre cea mai recentă experiență a mea, când a trebuit să închiriez din București, o mașină pentru două zile. 

     Voi începe prin a răspunde la câteva întrebări la care probabil v-ați gândit.

1.Ce înseamnă închirieri auto?

     Să închiriezi o mașină în România înseamnă să intri în posesia unui automobil, pe durata unei zile sau a mai multor zile. În tot acest timp, tu vei deveni responsabil pentru acel automobil.

2.Pentru cât timp se poate închiria o mașină?

      Depinde de firma de la care închiriați. Spre exemplu, de la AMS Rent a car, puteți închiria oriunde, la nivel național, pentru o perioadă mai mare de 10 zile. 

3. Ce acte sunt necesare pentru închirieri mașini?

     Cele mai multe companii au nevoie de permisul de conducere și actul de identitate. 

4. Ce trebuie să plătesc?

     Trebuie să plătiți costul închirierii. De exemplu, dacă închiriați pentru o perioadă de 2 săptămâni, trebuie să înmulțiți prețul de închiriere pentru o zi cu 14, reprezentând numărul de zile dintr-o săptămână. Pe lângă asta, mai trebuie să achitați și o garanție, care vi se va înapoia la sfârșitul perioadei de închiriere, în momentul în care duceți mașina la companie. Asigurarea, rovinieta și alte tipuri de taxe sunt deja plătite de către companie. 

5.Trebuie să returnez mașina în același loc de unde am luat-o?

     Nu neapărat. În cazul în care compania respectivă are reprezentanțe și în alte locații, atunci cel mai probabil o puteți returna și acolo.

kj

6.Există o limită de kilometri?

     Nu, mașina va avea plinul făcut în momentul în care o închiriați și la fel trebuie să o aduceți înapoi.

7.Ce se întâmplă în cazul unui accident? Cine v-a suporta cheltuielile?

     Autovehicului este asigurat Full Casco. In caz de accident sau furt, aveti responsabilitatea CDW (Collision Damage Waiver) si TP (Theft Protection).

8. Este același cost, indiferent de marca mașinii?

     Nu, costul diferă de la o companie la alta și de la o marca la alta.

     Am încercat să răspund la majoritatea întrebările pe care consider că vi le puneți. Pentru alte informații, vă recomand să consultați site-ul amsrentacar.ro sau să sunați la numărul lor de telefon disponibil, +4 0770 333 555. Așa cum am promis la începutul articolului, vreau să vă împărtășesc ultima experiență personală.

9. Cât costă închirierea unei mașini?

     Așa cum am scris mai sus, prețurile diferă, însă pentru a vă ajută să vă formați o părere, trebuie să știți că ele pornesc de la 20 Euro/zi, ceea ce este mai mult decât acceptabil.

2.jpg

Experiența mea cu o mașină închiriată

 

     Acum două săptămâni, pe la începutul lunii Octombrie, un prieten din Spania a venit să mă viziteze. Având doar o săptămână la dispoziție, am decis să îi arăt o mică parte din frumoasa noastră țara și am ales destinațiile pe care eu le prefer și care consideram că îi vor plăcea și lui la nebunie, Transfăgărășan și Sibiu. Am închiriat o mașină cu patru locuri, din  Otopeni, București. Automobilul avea plinul făcut, contractul s-a făcut pe numele meu, toate taxele incluse, inclusiv asigurarea Full Casco și avea și avea și rovinieta plătită. Ni s-a explicat foarte bine încă de la început cum trebuie să procedăm și ni s-a permis să studiem foarte bine mașina, astfel încât să putem spune angajaților dacă vom constata vreo zgârietură sau ceva care nu este în regulă cu autovehiculul ales. 

     Toate bune și frumoase, așa că nu ne-a mai rămas decât să facem rezervarea la hotelul din Sibiu. După ce am rezolvat și cu asta, am purces spre un superb road trip pe plaiuri mioritice, cu destinația Bâlea Lac. În mașină am fost 4 prieteni, așa că distracția a fost asigurată. Mașina închiriată avea toate dotările necesare pentru un confort maxim: sistem de navigație prin GPS, sistem audio, aer condiționat și tot tacâmul. Încântându-ne auzul cu un playlist adecvat, am început să conduc pe epicul drum Transfăgărășan, pe care cei de la Top Gear l-au numit Cel Mai Bun Din Lume, pe drept, spun eu. Prietenul meu, spaniolul, a fost extrem de impresionat de peisajele mirifice, parcă desprinse din poveste. Totul a mers ca pe roate, așa că întreaga excursie a fost un succes. Vă împărtășesc și câteva dintre sutele de poze pe care le-am făcut pe traseu.

IMG_0334.JPG

     După ce ne-am bucurat de panorama de la Bâlea Lac, am început să coborâm spre Sibiu, foarte încrezători în mașina închiriată, care se comporta excelent. Nici nu se putea altfel, având în vedere că mașina avea mai puțin de un an vechime, adică era aproape nouă. Am ajuns la Sibiu, ne-am cazat la hotel, iar ziua următoare am făcut un tur al orașului. Prietenul meu a fost impresionat de arhitectura caselor din centru și de terasele frumos amenajate, la care am servit un delicios prânz și o cafea tare pentru că ne aștepta un drum înapoi spre București. Cu toții am fost foarte mulțumiți de serviciile companiei de închiriere AMS Rent A Car și mai ales de mașină.

IMG_5850.JPG

     Concluzionând, a fost o experiență deosebită și recomand oricui să închirieze o mașină, asta dacă nu posedă una. Este o metodă excelentă atunci când vrei să mergi la drum și cu siguranță mult mai bună decât un transport cu autocarul, în care nu te poți bucura de același confort și nici nu poți alege locurile în care să oprești pentru un răgaz sau pentru o fotografie.

     Dacă vă întrebați de ce am ales compania AMS Rent A Car, voi încerca să punctez motivele care m-au determinat să fac această alegere:

  • au o experiență de câțiva ani deja
  • oferă suport 24/24 pe teritoriul întregii țări
  • au peste 20 de autoturisme noi la dispoziția clienților
  • au toate taxele acoperite (asigurari, impozit, rovinieta, ITP, revizii, etc)
  • înlocuiesc vehiculul în caz de imobilizare
  • livrarea se face cu rezervorul plin si autovehiculul spalat interior/exterior
Ați închiriat vreodată o mașină în România? Cum a fost întreaga experiență? 🙂
Publicitate

2 gânduri despre „Ghidul complet pentru închirieri auto în România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s