Noile tendințe în materie de perdele și draperii


noile-tendinte-in-materie-de-perdele-si-draperii

     Știți deja cât de mult îmi place să scriu despre design-ul interior al locuințelor noastre. Pe lângă mobilă, finisaje, compartimentări și dotări, un cămin în care să ne simțim într-adevăr ca acasă, trebuie neapărat să pună mare accent și pe detalii pentru că ele fac diferența. Orice element contează pentru a crea o armonie. Fie că vorbim despre tablouri, flori, covoare sau perdele și draperii, este important să încercăm să le adaptăm gusturilor noastre, dar și să alegem produse calitative, care vor rezista un timp îndelungat în locuința noastră. 

     În acest articol vreau să vorbesc despre ultima categorie, de elemente de design, menționată: perdele și draperii. Din dorința de a descoperi noutățile de pe piață, am început să caut pe internet și am descoperit un site care m-a cucerit, prin gama bogată de care dispune, prin felul în care își prezintă produsele și mai ales prin deviza lor, care exprimă exact ceea ce îmi doresc, decor de calitate. Este vorba despre Cromatique.ro, un magazin online de unde putem achiziționa, cu ușurință, orice dorim, în materie de perdele, draperii, tapet sau tapițerii. De data aceasta mi-am îndreptat atenția către perdele și draperiile din materiale naturale ca inul, bumbacul sau bambusul. Acestea sunt tendințele principale:

Tendințe în materie de perdele

 

     Dacă vorbim despre perdele, atunci trebuie să ne orientăm către modelele cu dungi, flori, modele geometrice sau chiar cele într-o singură culoare. Acestea se poartă cel mai mult în perioada aceasta. Cât despre materiale, de preferat sunt cele naturale, vedeta fiind inul. Inul are numeroase calități care îl recomandă ca fiind un material excelent pentru perdele. Dacă ar fi să enumăr câteva dintre acestea, le-aș menționa pe următoarele:

 • rezistă foarte mult timp
 • se comportă foarte bine la spălat
 • absoarbe umezeala
 • permite aerului să circule
 • alungă în mod natural insectele
 • nu este alergenic

     Cromatique.ro are o varietate de modele în ceea ce privește perdelele din in. Puteți observa în imaginile de mai jos câteva dintre acestea. Personal, sunt absolut îndrăgostită de cea din imaginea din stânga.

       Dacă vă doriți un design un pic mai încărcat sau mai excentric, puteți alege un  model floral sau unul cu forme geometrice. Mai jos aveți două variante foarte frumoase. Aceste modele se potrivesc unor încăperi minimaliste.

 

Tendințe în materie de draperii

 

     Orice perdea este mult mai frumoasă dacă este încadrată de o draperie. Totodată, acestea ajută la o blocare mai eficientă a razelor solare, astfel că puteți controla cu lejeritate lumina din cameră. În același timp, mi se pare că o fereastră căreia i s-au adăugat și draperii este mult mai elegantă și mai interesantă. Nu țin morțiș să am draperii în dormitor, însă cu siguranță acestea nu îmi lipsesc din living, acolo unde îmi strâng familia și prietenii să cinăm împreună sau să urmărim un film, în timp ce devorăm pungi imense de popcorn. Trendurile în materie de draperii sunt acestea:

 • Draperii din in sau combinații de in și bumbac, simple sau cu modele florale

     Bumbacul este și el un material care a căpătat notorietate în rândul materialelor de top, dar și în rândul preferințelor mele personale. Bumacul este perfect pentru confecționarea draperiilor din mai multe motive:

 • este foarte durabil
 • este hipoalergenic
 • este ușor lavabil și poate fi călcat chiar și la temperaturi foarte ridicate
 • are conductivitate termică scăzută, vara protejând împotriva căldurii, iarna menținând-o
 • Draperiile cu model clasic sau cu linii și forme geometrice
 • Draperiile ignifuge și fonoabsorbante

     Așa cum sugerează în mod evident denumirea acestora, ele sunt concepute din materiale speciale împotriva focului și pentru a elimina ecoul dintr-o cameră. Parcă nici nu îmi vine să cred cât de mult a avansat știința, astfel încât să putem avea o casă superbă, dar în același timp extrem de sigură și funcțională.Ce-i drept, acestea sunt mai potrivite pentru spațiile publice sau sălile de conferință.  Ceea ce mă bucură și mai tare este faptul că acest tip de draperii cu proprietăți speciale pot avea texturi foarte variate și se pot găsi în orice culoare doresc. 

capture

     Site-ul Cromatique.ro vine cu soluții ingenioase pentru decorul caselor noastre. Pe mine m-au cucerit, iar dacă modelele prezentate de mine în articol vă sunt și vouă pe plac sau pur și simplu sunteți în plină redecorare a casei, atunci e musai să le vizitați site-ul sau showroom-ul, în București, pe Strada Occidentului nr. 42.

Publicitate

2 gânduri despre „Noile tendințe în materie de perdele și draperii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s