11 semne după care recunoști un introvertit


 11 semne dupa care recunoști un introvertit

 

   Multe persoane confundă introvertirea cu timiditatea. Ce-i drept, acestea au un lucru în comun, socializarea limitată, iar dacă nu te cunoști foarte bine, probabil că nici tu nu vei realiza din ce categoria faci parte. Ceea ce face ca aceste două tipologii de oameni să fie diferiți, sunt motivele pentru care ei aleg să nu socializeze. 

Cum recunoști persoanele introvertite:

1.Le ia mult timp să răspundă la mesaje

 

   Deși primește mesaje de la familie, prieteni și apropiați, o persoană introvertită se va gândi mult la ce să scrie și se va pregăti să răspundă mesajului, de parcă ar fi un lucru extrem de important, care necesită rigurozitate.

2.Nu le plac conversațiile de complezență

 

   În general, aceștia preferă conversațiile de suflet, profunde, care au la bază un întreg amalgam de sentimente și idei. De aceea, atunci când trebuie să aibă și un small talk, le este greu să disimuleze faptul că le face plăcere să poarte acel gen de conversație. 

3. Grupurile și mulțimile îi stresează

 

   Întotdeauna vor prefera socializările 1 la 1, în detrimentul acelora care au loc în grupuri mari. Deși va părea că se simt bine, nu vor scoate prea multe vorbe, în asemenea împrejurări.

4. Nu sunt anti sociali, dar sunt foarte selectivi

elefant.ro%20

   Aceste persoane sunt foarte riguroase atunci când vine vorba de criteriile de selecție a persoanelor din cercul lor de prieteni. Nu își vor pune sufletul pe tavă din prima și nici nu se vor exprima foarte natural până când nu cunosc foarte bine persoana cu care au de-a face. Totuși, atunci când își aleg apropiații, aceștia trebuie să fie foarte speciali.

5. Observă și gândesc mai mult decât este cazul

 

   Vor observa cele mai mici detalii și de mult ori vor cerceta zona în care se află, analizând totul în amănunt. De aceea, uneori poate fi inconfortabil pentru unii să se afle în preajma introvertiților.

6.Sunt foarte creativi

 

   Studiile au demonstrat că persoanele introvertite sunt capabile de a înregistra mai multe informații și de a le folosi ulterior, în scopul creațiilor proprii.

7. Se gândesc la argumente înainte de a se implica într-o ceartă

 

   Introvertiții nu sunt cei mai impulsivi oameni. Aceștia își acordă o perioadă de timp în care se gândesc la tot ceea ce au de spus, înainte de a se angaja într-un conflict. Nu intră niciodată nepregătiți într-o confruntare verbală.

8.Se bucură de timpul petrecut în singurătate

 

   Pentru extrovertiți, acest lucru poate fi o povară sau un motiv de tristețe deplină, însă pentru un introvertit, a petrece timp cu el însuși este un lucru absolut normal. Mai mult decât atât, aceștia chiar au nevoie de astfel de momente, în care meditează și se gândesc la tot felul de lucruri.

9. Nu au încredere prea ușor

 

    Pentru a ști în cine pot avea încredere cu adevărat sau nu, introvertiții își vor supune apropiații la tot felul de teste, pe care aceștia nici măcar nu le sesizează. Odată trecute aceste teste, trebuie să fii mândru că ai intrat în sfera de socializare și încredere, a unui introvertit.

10. Se exprimă mult mai bine în scris

 

    Se simt mai bine atunci când trebuie să îți exprime gândurile și ideile prin intermediul  email-urilor, sms-urilor și a textelor, în general, pentru că asta le acordă mai mult timp pentru a-și pune multitudinea de gânduri în ordine.

11. Se pricep la caracterele umane

 

   Pentru că nu vorbesc prea mult, în special în grupuri mari, își folosesc acest timp pentru a observa fiecare gest și fiecare mimică a feței în scopul de a-i ajuta să descifreze adevăratele caractere și personalități ale oamenilor din jurul lor. În general, nu se înșală în privința oamenilor.

Ești o persoană introvertită?

În care dintre situațiile de mai sus te-ai recunoscut?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s