Recenzie film: Fathers and Daughters (2015)


fathers and daughters 2015 recenzie film

 

 

 • Data apariției: Octombrie 2015  
 • Genul: Dramă
 • Actori: Russell Crowe, Amanda Seyfried, Aaron Paul
 • Regizor: Gabriele Muccino
 • Notă imdb: 7.10                                       
 • Like-uri Facebook: 320

Rezumat imdb: Un scriitor câștigător al Premiului Pulitzer se luptă între a fi văduv și tată, 27 de ani mai târziu, fiica sa străduindu-se să își facă propriile conexiuni.

Părerea mea:

 

   Povestea în sine este suficient de impresionantă cât să atingă pe oricine, fie că persoana respectivă are sau nu o relație strânsă cu tatăl sau fiica sa. Russell Crowe își interpretează rolul cu măiestrie, ca de fiecare dată și cred că nu este deloc ușor să mimezi crizele de epilepsie într-un mod atât de realistic.

   Ce nu se potrivește prea bine în toată povestea, din punctul meu de vedere, este modul în care se întâlnesc Cameron și Katie; și când spun modul, mă refer la punctul de plecare al conversației lor inițiale. Mi se pare un pic ciudat ca un bărbat să declare că romanul care i-a marcat viața este cel scris de tatăl lui Katie, Fathers and Daughters. Mai pe înțelese, gradul său de romantism și sensibilitate, venite din partea unui mascul, este cu mult peste așteptările mele. 

   Pe Katie este imposibil să nu o recunoașteți din alte distribuții celebre. Amanda Seyfried este una dintre actrițele mele preferate, pentru naturalețea de care dă dovadă în fiecare rol al său, dar și pentru frumusețea unică pe care o are. Figura ei nu este deloc una comuna, fapt care pe mine mă atrage mult atunci când vorbim despre actori și actrițe. Mi-a plăcut mult de ea și în Letters to Juliet, Red Riding Hood sau Dear John

   Revenind la subiectul filmului, acesta se învârte în principal în jurul scriitorului Jack Davis, tată al unei fetițe de 7 ani, pentru care trebuie să fie în același timp și mamă. Având probleme mentale, Jack se internează într-un spital, ieșind de acolo 7 luni mai târziu, nevindecat, din păcate. În tot acest timp, Katie este lăsată în grija mătușii sale, Elizabeth, care se atașează atât de mult de fetiță, încât decide să o adopte și lansează o bătălie pentru custodie. Nestând deloc bine la capitolul finanțe în acele momente și având nevoie de bani mulți și repede, Jack se decide să scrie o carte care să-i îmbunătățească substanțial veniturile. Din păcate, nu va mai avea posibilitatea să se bucure de succesul răsunător al acesteia. 

   Scenariul este alcătuit din secvențe din prezent și trecut, care se succed pe tot parcursul filmului. Aflăm că toate traumele din trecut o afectează pe femeia Katie din prezent. În ce fel? Urmăriți filmul 🙂

fathers and daughters 2015 recenzie film

Notele mele

 • Poveste: 9.3
 • Interpretare: 9
 • Imagine: 8.5
 • Sunete: 8
 • Replici: 8.5

Nota finală: 8.66

femeia25plus©Toate drepturile rezervate

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s