7 Semne evidente care indică dependența de Social Media


7 semne evidente care indica dependenta de social media

   Social media este un subiect destul de serios. Deși nu aş fi crezut acest lucru vreodată, se pare că până şi mama mea are o pagina de facebook. La început a fost curiozitate din partea ei, însă pe parcurs mi am dat seama ca a devenit si ea dependentă. Toată lumea îşi doreşte să vade ce fac prietenul, sora, colegul, fostul iubit şi aşa mai departe. Suntem disperaţi după like uri, iar mai nou s-a inventat şi live-ul pe facebook. A apărut și Snapchat-ul care ne face sa fim mult mai conectați, acest lucru întâmplându-se în timp real. Toate aceste platforme de socializare au foarte multe avantaje, însă şi dezavantajele sunt pe măsură.

   Dar oare cand putem sa ne dam seama cu exactitate că exageram în utilizarea reţelelor de socializare? Există nişte indicii evidente ale acestui fenomen de dependenţă şi aş vrea sa discutam despre ele în cele ce urmează. Iata care sunt semnele unei dependenţe evidente:

1. Simți nevoia să verifici conturile de instagram, facebook, snapchat etc., în permanență. De exemplu, chiar şi atunci când lucrezi la un proiect important care îți solicită toată atenţia, nu poți să nu te gandesti la ce se întâmplă în mediul online; sau dacă ești în compania prietenilor cu care se presupune că petreci timp de calitate, like-urile și notificările îți distrag ușor atenția.

elefant.ro%20

2.Simți o neliniște dacă nu ai mai verificat newsfeed-ul de mult timp. Nu-i așa că simți o ușurare când în sfârșit poți să verifici ce s-a întâmplat în ultimele 2 ore de când nu ai mai fost online? Dacă da, nu te bucura pentru că nu-i deloc în regulă.

3.Încrederea în propria persoană este în strânsă legătură cu nr. de like-uri și comentarii primite la postările tale. Practic, ai falsa impresie că dacă nu ai suficiente like-uri, oamenii nu te plac; lucru complet neadevărat. Dacă nu mai poți face diferența între lumea virtuală și lumea reală, clar ai o problemă.

4. Când nu ai telefonul la îndemână ai senzația că ceva îți lipsește și dezvolți și o anxietate cu această ocazie.

5.Nu te poți dezlipi de telefon nici măcar atunci când ești la masă.

6.Simți că dacă nu ai postat un lucru sau un eveniment pe Instagram, Facebook sau whatever, acel lucru nu s-a întâmplat cu adevărat.

7.Primul lucru pe care îl faci atunci când te trezești este să verifici cine ți-a mai dat like sau cine a mai comentat la postarea ta.

   Oricât de multe sau puține semne, din cele 7, ai bifat, este la fel de evident că ai dezvoltat o dependență față de social media. Te las să reflectezi asupra acestui lucru până data viitoare, când voi scrie un articol despre cum să o faci să dispară până nu este prea târziu.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s