Furia este o stare de spirit ca oricare alta. Cu toate acestea, dacă nu ne pricepem să o ținem sub control, poate cauza multe neplăceri în viața noastră. Eu sunt genul de persoană care se înfurie foarte repede, dar îmi și trece la fel de repede. Totuși, nu aș vrea ca în momentele de furie să stric relații de durată sau să îmi periclitez imaginea din cauza unui sentiment care nu mă definește. Așa că am învățat să îmi controlez furia și am dezvoltat tactici care să mă ajute să o opresc sau cel puțin să o diminuez cât de mult pot.
Vreau să împărtășesc și cu voi aceste metode. Sunt convinsă că pe unii vă vor ajuta.
1.Reorientează-ți gândurile
Asta ar putea da rezultate atunci când furia apare treptat și când simți că ceva refuză să îți iasă bine, deși te-ai luptat destul de mult pentru acel lucru. Înlocuiește gândul negativ cu unul pozitiv. Mai pe scurt, vezi partea plină a paharului în situația respectivă sau pur și simplu gândește-te la cu totul și cu totul altceva: o persoană dragă, vacanța care te așteaptă curând, la un desert, la absolut orice lucru care pe tine te face fericită.
2.Comunică
Nu sări ca arsă când asculți o opinie diferită de a ta. Fiecare om are dreptul de a-și exprima părerea și trebuie să înțelegi că nu toată lumea îți va da dreptate sau va fi în asentimentul tău. Chiar dacă nu îți convine ceea ce auzi, ai face bine să asculți până la capăt. Cele mai multe conflicte se nasc dintr-o lipsă acută de comunicare. Nu trebuie să îl lași pe celălalt să vorbească doar pentru a-ți veni ție rândul la replică, ascultă pentru a fi în temă și cu punctul său de vedere.
3.Ia câteva secunde de pauză
Din propria experiență îți spun că aceasta este aparent cea mai bună metodă de a-ți controla furia. Primul pas este să recunoști în sinea ta că ești pe cale de a exploda. Înainte de a scoate pe gură ceva ce vei regreta mai târziu cel mai probabil, ia pauză timp de câteva secunde și respiră profund. Chiar dacă nu-ți vei reveni complet, furia va fi mult diminuată.
4.Fă sport
Știi cum s-ar traduce asta? Să îți ,,obosești” furia :)) Adică ieși la alergat 5 minute, fă niște abdomene, genoflexiuni, ,mișcare pe scurt. Furia va fi extenuată după un scurt antrenament și nu va mai avea nici pe departe elanul de dinainte. Furia atenuată, problemă rezolvată and everyone happy!
5.Du-te la culcare
Dacă ai o dispoziție proastă și la asta contribuie și oboseala acumulată, atunci știi ce ai de făcut: trage un pui de somn. Odihnește-te și lasă-ți mintea și corpul să se relaxeze. Când te vei trezi vei fi mai fresh și te vei putea ocupa de problema care ți-a cauzat furia, cu o atitudine mult mai potrivită și mai puțin ostilă.
6.Nu uita de simțul umorului
Nu lăsa spiritele să se încingă prea tare, având o atitudine acră și foarte dură. Încearcă să privești lucrurile și umoristic. Nu spun să fii sarcastică pentru că asta mai mult ar strica decât să ajute, dar o doză de umor ușor și pur nu ar strica. Poți, de asemenea, dacă ai vreo nemulțumire la adresa cuiva și nu ști cum să îi spui fără să vă enervați amândoi, să îi spui în glumă, dar cât se poate de serios. Tonul face muzica!
7.Scrie
Chiar dacă este ultimul lucru pe care îți vine să îl faci în acele momente. Scrie tot ceea ce îți trece prin minte. Așterne pe foaie sentimentele negative. Ajută-te de acest truc și vei observa cum, treptat, va dispărea orice răutate din mintea ta.
Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita te rog să îi dai și un share pe Facebook pentru a-l vedea și prietenii tăi.