Cum să te trezești mai devreme. 10 TRUCURI


   cum sa te trezesti mai devreme 10 trucuri

 

  Cine se trezește de dimineață chiar ajunge departe. Ține minte asta, așează-te frumos pe canapea, cu smartphone-ul în mână sau laptopul în brațe și citește cele 10 trucuri care te vor ajuta să pui în aplicare trezitul mai devreme:

1.Mergi devreme la culcare

 

   Sună logic știu, dar chiar este necesar să faci asta. Pentru a te trezi mai devreme și odihnită trebuie să îți aloci suficiente ore de somn. Ca să faci asta este important să mergi mai devreme la culcare. Știi cu cât? Păi nu trebuie decât să faci un calcul simplu: cu exact atât de mult timp cu cât ai plănuit să te trezești mai devreme.

2.Aranjează-te pentru somn 

 

   Nu, nu mă refer la machiaj și coafura. Măcar în timpul nopții să ne lăsăm corpul să respire. Mă refer, în schimb, la acele mici lucruri care îți oferă un somn liniștit: un duș fierbinte, un ceai, pijamaua preferată, așternuturi noi; toate să fie pregătite pentru frumoasa adormită în care te transformi 🙂

cum sa te trezesti mai devreme 10 trucuri

3. Pune-ți o mască de somn

 

   Chiar dacă ai stins luminile, este cam dificil să ai 100% întuneric în casă. Dacă vrei să te bucuri într-adevăr de un somn cât se poate de odihnitor, pune-ți o mască pe față care să nu mai lase niciun firicel de lumină să-ți pătrundă printre gene.

cum sa te trezesti mai devreme 10 trucuri

4.Nu trage niciun pui de somn în timpul zilei

 

   Dacă vrei să adormi cât mai repede trebuie să fii somnoros, iar dacă deja ai dormit în timpul zilei s-ar putea să fii prea odihnită ca să-ți mai vină somn prea repede. Așa că uită de puiul de somn de după masă, fie el și de 20 de minute. Oricum, știm că niciodată nu durează 20 de minute, ci cel puțin o oră. Dacă simți că îți vine somn în timpul zilei, bea apă, mănâncă un măr sau plimbă-te puțin în aer liber să îți mai revii.

5.Evită conversațiile stresante înainte de culcare

 

   Dacă nu este urgent, lasă conversația pe dimineața sau ziua următoare. Experții ne recomandă să nu mergem niciodată la somn nervoși, pentru că nu vom putea avea un somn suficient de liniștit și odihnitor. Discuțiile aprinse ne pot influența chiar și visele.

6.Nu mai mânca nimic după ora 8 seara

 

   Corpul tău va lupta să asimileze ultima masă consumată și nu te va lăsa să dormi prea curând din această cauză, așa că nu depăși niciodată orele 20 atunci când vine vorba de mâncare.

7.Nu consuma alcool înainte de somn

 

   Chiar dacă te va ajuta să închizi ochii și să te pierzi în lumea viselor, îți va afecta serios trezitul devreme. Este posibil să te trezești un pic mahmură sau chiar să oprești alarma atunci când sună pentru că corpul tău nu va fi pregătit de sculare.

8.Modifică-ți raționamentul cu privire la dimineți

 

   Toată lumea se plânge în legătură cu asta și parcă ne-a intrat tuturor în reflex să facem asta, a devenit un fel de trend. Încearcă să privești lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă. Știi deja că gândirea influențează enorm de multe lucrurile care ni se întâmplă. Începi să zici Iubesc dimineața în loc de Sunt alergică la dimineți.

cum sa te trezesti mai devreme 10 trucuri

9.Începe-ți ziua cu o plimbare scurtă

 

   Spală-te pe față și ieși la o plimbare scurtă. Dacă mai ai și ocazia de a admira răsăritul în același timp, atunci și mai bine. Această plimbare te va pregăti într-un mod frumos pentru ziua ce stă să înceapă.

10.Nu mai aștepta să sune alarma

 

   Organizează-te și antrenează-te astfel încât să nu mai fie nevoie să setezi alarma pentru a te trezi. Zgomotul provocat de aceasta este pentru cei mai mulți dintre noi stresant și ne poate influența starea de spirit în care ne trezim.

cum sa te trezesti mai devreme 10 trucuri

Acum ai 10 ponturi pe care să le pui în aplicare. Trezitul de dimineața trebuie să devină o plăcere și nu o corvoadă. Totul depinde doar de tine 🙂

femeia25plus © Toate drepturile rezervate

Citește și: Cum să te simți bine în fiecare zi

Publicitate

Un gând despre „Cum să te trezești mai devreme. 10 TRUCURI

  1. Pingback: 7 obiceiuri de noapte de care trebuie să scapi rapid | femeia25+

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s