De ce NU e bine să trăiești în TRECUT – 8 motive


   de ce nu e bine sa traiesti in trecut

   Trecutul este important, este parte din noi și ne-a format. Trecutul nu trebuie uitat, trebuie prețuit, acceptat, iubit și pus într-un colț de suflet. Așa este bine, așa este sănătos. Există, însă, oameni mai sensibili care nu pot trece peste trecut, care pur și simplu nu se pot detașa și lăsa în urmă ce a fost, pentru a întâmpina ce vine, cu inima largă și mintea deschisă.

   Oricât de frumos sau de întunecat ar fi trecutul fiecăruia dintre noi, trebuie să acceptăm că nu degeaba se numește trecut și că cel mai bine este să depășim momentul și să trăim în prezent, să transformăm trecutul doar în niște amintiri neprețuite, pe care să le acceseze memoria noastră din când în când, doar atunci când este absolut necesar ca acest lucru să se întâmple.

De ce nu este bine să trăim în trecut?

1.Pentru a putea să-ți vezi de viața ta

 

   Cu toții am trecut prin situații extrem de dificile care ne-au marcat; fie am fost trădați, mințiți, batjocoriți, păcăliți etc., toți avem o poveste în spate. Dacă la fiecare situație actuală lăsăm fantasmele trecutului să ne acapareze mintea și să ne conducă, atunci cu siguranță nu avem cum să trecem de fricile provocate de experiențele neplăcute în trecut. Lasă frustrările adunate deoparte și nu mai dezgropa întâmplări de mult apuse. 

2. Pentru a evita stările proaste

 

   Toți avem momente și zile mai proaste și este ok atât timp cât acestea nu sunt provocate de situații din trecut. De exemplu, atunci când te cerți cu cineva, este foarte condamnabil să aduci în discuție lucruri pe care persoana respectivă ți le-a făcut în trecut, mai ales dacă deja au existat discuții pe această temă și tu ai decis să ierți.

3. Pentru a deschide uși noi

 

   Atunci când te plafonezi în trecut, riști să nu te poți concentra pe oportunitățile prezentului. De exemplu, ai avut un iubit la care ai ținut extrem de mult, însă din cauza anumitor circumstanțe, s-a terminat. El nu ți-a mai dat niciun semn de ani buni, însă tu nu ai fost capabilă să oferi o șansă altui bărbat pentru a-ți cuceri inima, din simplul motiv că ai trăit în trecut și cu iluzia că acel iubit se va întoarce la tine într-o zi.

   Evident, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt minime spre zero, dar tu nu ai realizat asta pentru că ai ales să rămâi acolo, blocată în niște amintiri care pentru el probabil că nu mai înseamnă mare lucru. La fel se poate întâmpla în cazul oricărei situații din viața ta, dacă nu lași trecutul în urmă și refuzi să îți trăiești prezentul.

4. Pentru că viața este prea scurtă pentru a o irosi pe lucruri deja petrecute

 

   Ai atâtea de făcut în viața ta și timpul este din ce în ce mai scurt în zilele noastre. Cum să mai pierzi din deja puținul timp pe care îl ai la dispoziție pentru a te gândi la situații deja petrecute în care nu mai poți schimba NIMIC? Să nu cazi în capcana aceasta pentru că este o problemă destul de serioasă și îți poate afecta viața într-un mod pe care nu îl poți prevede uneori.

5.Pentru a evita acumularea unui stres mai mare

 

   Deja omenirea se confruntă cu boala secolului numită STRES. Dacă vrei să ajuți la sporirea stresului personal, atunci dă drumul la amintirile negative din trecut. Nu, nu face asta! Stresul apare zilnic și din absolut orice lucru mărunt acasă sau la serviciu. Chiar nu are nevoie de aportul tău. 

6.Pentru a putea să te iubești mai mult

 

   Cred că îți amintești când am vorbit despre acest lucru în postarea cu cei 7 pași pentru a acumula mai multă încredere în tine. Dacă stai să te gândești la greșeli pe care le-ai făcut în trecut și care au avut repercursiuni, atunci probabil că îți va fi mult mai la îndemână să dezvolți un pui de ură împotriva propriei persoane. Acceptă că, la fel ca restul lumii, nici tu nu ești de un perfecționism nemaiîntâlnit și ești foarte predispus/ă la greșeli de tot felul. Important este să te iubești așa cum ești și să încerci să le eviți de acum încolo. În caz contrar, te asigur că vei face mult mai multe erori.

7.Pentru a fi un om liber

 

   Unul dintre cele mai de preț daruri este libertatea. Libertatea înseamnă posibilitatea de a face ce dorești, cum dorești, când dorești, cu cine dorești. Dacă rămâi strâmtorat/ă în pereții negri ai trecutului, nu vei fi un om liber, ci te vei simți încătușat de propriile regrete. Eliberează-te și păstrează trecutul doar pentru a învăța din el și pentru a nu repeta greșeli.

8.Pentru a evita depresia

 

   Hmmm…nu știu de ce, dar pur și simplu cuvântul trecut mi se pare atât de tenebros încât parcă îmi provoacă o depresie subită. Cred că asta ți se întâmplă și ție, nu? Cu depresia nu este de joacă și nu trebuie să găsim motive în plus pentru a alimenta această stare profundă de tristețe, așa că lasă trecutul în urmă, în special părțile negre din acesta.

Ție cât de greu îți este să lași trecutul deoparte?

©femeia25plus. Toate drepturile rezervate

Publicitate

Un gând despre „De ce NU e bine să trăiești în TRECUT – 8 motive

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s