7 PAȘI – pentru mai multă ÎNCREDERE în tine


7 PAȘI.jpg

1.Nu te mai compara cu alții

 

   O persoană puternică nu are nevoie să se uite în grădina altuia pentru a ști cât valorează. Întotdeauna încearcă să te depășești pe tine, nu pe cel/ cea de lângă tine. Nici măcar nu îi critica pe alții pentru a te ridica pe tine; riști să obții exact efectul advers. Fii cea mai bună versiune a ta, fii originală! Nu te transforma într-o copie, oricât de mult succes ar avea cel/ cea pe care încerci să o/îl imiți. Tot o copie vei rămâne în final. Fii tu și atât!

2.Relaxează-te

 

   Este mai mult decât OK să ai și defecte. La sfârșitul zilei, acestea vor conta prea puțin pentru a face atât de multă vâlvă în jurul lor. Nu te stresa pentru lucruri mărunte, pentru că există alte situații care necesită mult mai mult atenția și energia ta.

3. Învață să te iubești

 

   Tu realizezi că ești unic/ă? Serios, stai și gândește-te. Nimeni, absolut nimeni pe această lume nu este ca tine și acesta ar trebui să fie principalul tău avantaj. Tu ești un dar adus pe acest pământ cu un scop. 

4.Concentrează-te pe energii pozitive

 

   Fii pozitiv/ă și mereu caută binele în orice situație, chiar dacă nu pare deloc ușor să faci asta la prima vedere. Persoanele care reușesc să vadă mai întâi partea plină a paharului sunt chiar acelea care vor avea paharul plin. Nu scăpa din vedere acest aspect. Oricât ar fi de dificilă o situație, tot are ceva bun în ea; cel puțin o lecție de învățat ai.

5. Fă ceea ce iubești

 

    Am mai spus-o și mai demult în postarea cu cele 22 de întrebări care te vor răscoli și cea cu răspunsurile la aceste întrebări, dacă ar fi să ofer un singur sfat unui nou născut, acesta ar fi să facă doar ceea ce îl va face fericit în viață. Nu uita că ai doar una, una singurică. Nu știm ce se află dincolo de această viață, așa că nu ar fi deloc de recomandat să irosim șansa. Viața este prea scurtă pentru a ne ocupa chiar și puțin din timpul nostru cu lucruri care nu ne fac plăcere.

 

6. Setează-ți scopurile

 

   Este important să îți faci o listă cu reușite de bifat pentru că, la urma urmei, acestea ne fac să ne trezim în fiecare zi și tot acestea ne pun un zâmbet pe buze odată ce am reușit să le atingem. Orice vis, oricât de greu ar părea, poate fi atins dacă lucrezi cu entuziasm și determinare pentru el.

7. Simte-te confortabil în pielea ta

 

   Acceptă-te așa cum ești și nu te judeca. Tu petreci cel mai mult timp cu tine, așa că este extrem de important să înveți să te iubești și să te prețuiești.

BONUS! Citeste o carte despre acest subiect. Am cateva recomandari foarte bune pentru tine:

Publicitate

Un gând despre „7 PAȘI – pentru mai multă ÎNCREDERE în tine

  1. Pingback: De ce NU e bine să trăiești în TRECUT – 8 motive | femeia 25 +

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s