10 PONTURI pentru eliberarea STRESULUI


HELLO

1.Meditează

 

Câteva minute pe zi trebuie să le aloci meditării. Specialiștii spun că aceasta este o metodă foarte bună și ușor de pus în practică pentru a reduce stresul care se acumulează zilnic.

2.Respiră adânc

 

Atunci când te simți copleșit, respiră profund. Stai drept, închide ochii, nu te gândi la absolut nimic și respiră din adâncul plămânilor tăi de câteva ori. 

3.Ia legătura cu familia și prietenii

 

Este o certitudine faptul că singurătatea accentuează starea de anxietate. Familia și prietenii pot fi de un real ajutor atunci când simți că nu mai poți să continui activitatea zilnică pentru că pur și simplu te simți depășit de situație.

4.Exerciții fizice

 

Nimic nu te eliberează mai mult de stresul acumulat, decât o plimbare în aer liber, pe vreme bună sau o oră de sport. Pune-ți corpul în mișcare, acum!

5.Râzi

 

Râsul, chiar artificial fiind, îți păcălește creierul, făcându-l să creadă că totul merge ca pe roate. Așa că, dă drumu la un zâmbet larg și chiar la un râs puternic, dacă se poate. Și se poate!

6.Ascultă muzică

 

Dacă vrei să te relaxezi doar, ascultă niște muzică mai chill, mai temperată. Dacă, în schimb, vrei să te umpli de energie, bagă niște ritmuri mai alerte și dansează.

7.Fii recunoscător

 

Am spus-o și o repet: fă-ți o listă cu lucrurile pentru care ești recunoscător în viața ta. Citește-o în fiecare dimineața înainte de orice altceva și adaugă treptat alte lucruri pe care le-ai obținut între timp și care te fac mândru. Simpla reamintire că am făcut ceva la viața noastră până acum, ne ajută enorm să recăpătăm încrederea în forțele proprii.

 

8.Acceptă faptul că nu poți controla totul

 

Fă câțiva pași în spate și privește imaginea de ansamblu. Nu-i cât se poate de evident că nu totul stă în puterea și decizia ta? Unele lucruri sunt pur și simplu independente de tine și chiar dacă te afectează, nu are absolut niciun rost să te stresezi pentru ele. 

9.Stai pozitiv

 

Gândurile tale sunt cele mai importante. Crede-mă, îți poți schimba gândurile cu un minim de efort, iar asta va schimba totul în jurul tău. Ai încredere în puterea gândului. Pur și simplu alege să îndepărtezi imediat orice gând negativ îți apare în minte și înlocuiește-l cu unul pozitiv. Începe chiar acum!

10.Fă ceva amuzant

 

Nu te uita pe tine și hobby-urile tale. Printre îndatoriri, trebuie să te bucuri și de momente de respiro în fiecare zi. Trebuie să faci ceea ce te face fericit, măcar pe alocuri. În aceeași măsură, trebuie să petreci timpul cu oamenii care te fac fericit.

Keep it simple. Stay positive! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s