Despre integritate


   Despre Integritate

   Nu știu alții cum sunt, dar eu nu pot, pur și simplu, să am respect sau vreun fel de sentiment pozitiv față de o persoană lipsită de integritate. Chiar dacă ești sărac, bolnav sau duci lipsă de alte lucruri esențiale, consider că sub nicio formă nu trebuie să îți pierzi vreodată coloana vertebrală. 

fd3a336949c8fe7997514e184911980a

   Aproape tot timpul primesc sfaturi pe care nici măcar nu le cer, de la diverse persoane, în general mai apropiate mie, căci altfel nu și-ar permite, să fiu mai aplecată în fața celorlați. Ca să înțelegeți mai bine, respectivele persoane îmi sugerează că umilința este de multe ori benefică și că nu este greșit să te folosești de anumite tactici de agest gen pentru a-ți atinge scopurile. Să devin un fel de ,,pupincuristă” că îmi va merge mai bine. De fiecare dată răspund la fel: mai bine să rămân singură decât înconjurată de persoane care mă acceptă în jurul lor pentru ceea ce nu sunt sau pentru complimente pe care le fac fără doza aia de sinceritate la care eu nu aș renunța nici în ruptul capului. Consider că respectul este suficient. Niciodată nu aș purta o conversație de complezență cu cineva. Niciodată nu aș renunța la valorile și principiile mele doar pentru a-mi face interlocutorul să creadă că împărtășim aceleași păreri. Cum aș putea eu să mă mai simt un om liber, atunci când mi-aș simți comportamentul subjugat de niște circumstanțe de acest fel? De ce mi-aș dori în primul rând să am o relație de prietenie cu cineva cu care nu sunt de acord sau pe care nu îl consider demn de a se afla în mediul meu? 

   Poate sunt mai ciudată, dar cu majoritatea oamenilor nu mă identific. Cu cei mai mulți dintre ei nu pot avea o legătură puternică. Îmi place să petrec timpul cu oamenii, să mă distrez, să comunic, dar nu mă imaginez având conversațiile acelea de genul „small talks” pe care le au, după părerea mea, doar oamenii extrem de mediocri. Îmi este silă mai ales de fetele care se complimentează reciproc în public, dar se urăsc extrem de tare în realitate. Îmi este silă de oamenii care țin la aparențele acestea și nu le înțeleg rostul. Se simt oare mai împlinite atunci când au mai multe persoane în cercul lor, deși majoritatea este acolo fără niciun rost? Se simt mai împlinite când sunt salutate de mai mulți oameni pe stradă? Prefer să am un cerc mai restrâns de persoane cu care am ce discuta și cu care să îmi facă plăcere să petrec timp de calitate, decât să fiu prietenul tuturor, dar de fapt, prietenul nimănui cu adevărat. 

7c2e0016f79c47eb14b6895822709294

   Nu aș complimenta pe nimeni dacă nu ar fi adevărat ceea ce le spun. Întotdeauna mă gândesc dacă mie mi-ar conveni să mi se întâmple ceea ce încerc eu să fac cu altcineva. Cred că aceasta este rețeta pentru a nu da greș și pentru a scăpa de stresul provocat de mustrările de conștiință. Mai bine tac și nu spun absolut nimic, decât să fac afirmații și gesturi false pentru a părea mai cool sau mai drăguță. În același timp, consider că astfel de tertipuri nu prind la oamenii cu adevărat inteligenți, iar pe mine doar aceia mă interesează. Nu îmi pasă să dau bine în fața unui prost, nu m-aș simți motivată.

   Aș vrea să văd dacă cineva ar putea să încerce să mă contrazică. Cu argumente, evident!

Anunțuri

Un gând despre „Despre integritate

  1. Da,sunt impresionat ! Nu pot atinge cu nimic adevărul degajat de gândirea ta frumoasă . Nu am cum să imi pun gândurile și valorile la îndoială.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s