10 Sfaturi pentru cuplurile care se căsătoresc de foarte tinere


     Căsătoria nu înseamnă doar o nuntă de vis la care ați sperat încă din copilărie și un trai fericit până la adânci bătrâneți, așa cum v-au învățat poveștile. Un mariaj implică numeroase responsabilități, iar în cazul unui cuplu ai cărui protagoniști aleg să își unească destinele fiind foarte tineri, lucrurile se complică. Așa că m-am gândit să ofer câteva sfaturi tinerilor căsătoriți, care sunt convinsă că le vor prinde foarte bine.

asfvasva1.Pregătiți-vă pentru nuntă, dar mai ales pentru căsnicie

     Nunta durează o singură zi. Mariajul, însă, este pentru întreaga viață. Trebuie să cântăriți totul înainte de a lua această decizie și trebuie să vă pregătiți psihicul pentru schimbările ce vor apărea în viața voastră. Există mai mult resurse tipărite sau online, de unde vă puteți orienta. Una dintre cărțile care ajută cu sfaturi pregătitoare este „Lucrurile pe care mi le-aș fi dorit să le știu înainte de a mă căsători”.

asfvasva2.Nu vă așteptați ca lucrurile să fie ușoare

     Indiferent de cât de mult vă veți strădui, lucrurile nu vor putea fi întotdeauna perfecte. Uneori vă veți trezi cu senzația că v-ați căsătorit cu un înger trimis direct din ceruri, iar alteori…Vor exista și zile foarte frumoase, dar și opusul acestora. Depinde de voi și de atitudinea voastră cum le veți face față. Amintiți-vă că după ploaie apare soarele și fiecare zi este o nouă oportunitate de a îndrepta lucrurile în cuplul vostru, proaspăt căsătorit.

asfvasva3. Limbajul dragostei

floria.ro%20

     Partenerul nu va dori întotdeauna să folosească comunicarea verbală pentru a-și exprima nevoia de afecțiune sau orice alt fel de necesitate. De aceea, ar trebui să învățați să vă cunoașteți partenerul și să vă dați seama din gesturi, priviri și atitudine de ceea ce el își dorește.a8cdcb4fca86a92a807ab89e9efc7ce9

asfvasva4.Învățați cum să vă cereți iertare

Vor exista momente în care vei greși mai mult sau mai puțin față de partenerul tău. Soluția cea mai bună nu este ca întotdeauna să îți ceri scuze într-un mod robotic. Partenerul va ajunge să nu mai creadă în cuvintele tale. Trebuie să îți demonstrezi regretul și să nu se mai întâmple pe viitor incidente asemănătoare. 

asfvasva5.Mergeți la întâlnire la fel ca înainte de a vă căsători

     Nu permiteți ca viața voastră de cuplu să devină o rutină și să aveți impresia că sunteți deja căsătoriți de câteva decenii, când voi poate v-ați cununat acum 3 luni. Fiecare dintre voi trebuie să își dea silința în continuare să își cucerească partenerul cu întâlniri sau gesturi romantice.

asfvasva6.Trebuie să aveți cel puțin o situație financiară satisfăcătoare

    Nu este obligatoriu să fiți bogați, în sensul să aveți deja o casă, mașină și tot ce trebuie. Dar trebuie totuși ca măcar unul dintre voi să aibă un venit sigur și să poată să îl întrețină și pe celălalt până situația se va remedia un pic. Ideal este ca cel care întreține familia să fie  bărbatul. Nu este tocmai plăcut pentru o femeie să întrețină un bărbat și nu este deloc plăcut nici pentru el.

asfvasva7.Trebuie să petreceți timp și separat, fiecare cu prietenii săi

     Cu toții cunoaștem acel gen de cuplu, care odată căsătoriți, uită de prietenii lor și nu prea se mai văd cu aceștia sau nu se mai văd chiar deloc. Nu faceți parte din aceeași categorie! Trebuie neapărat să rămâneți o persoană care socializează și care are hobby-uri, pentru că altfel riscați să cădeți într-o extremă deloc deloc plăcută.

asfvasva8.Împrieteniți-vă cu alte cupluri căsătorite 

     Dacă ați decis să vă căsătoriți de tineri, este foarte probabil să nu aveți prea mulți prieteni care să fi urmat același drum ca și voi. Din acest motiv ar trebui să vă formați un anturaj de cupluri căsătorite care au vârste fragede ca și voi. Este fantastic să puteți avea discuții în 4, bărbații cu bărbații și fetele cu fetele, iar toate acestea să se întâmple la aceeași masă.asfvasva9.Învățați să faceți și sacrificii din când în când

     Sacrificiul are în general o conotație negativă. Da, este adevărat…va trebui să renunțați câteodată la anumite lucruri sau obiceiuri în favoarea căsniciei, însă veți constata că efortul a meritat din plin, iar răsplata va elimina efectele negative.

asfvasva10.Pregătiți-vă pentru întrebările dese despre o presupusă sarcină

zevo.ro%20-%2015%25%20Comision%20la%20orice%20Vanzare%20de%20Genti%20Piele.

     Atunci când faci pasul cel mare, toată lumea se așteaptă ca în scurt timp să apară și un bebe. Indiferent de vârsta pe care o ai atunci când spui DA, aceste întrebări stresante devin inevitabile. Zâmbiți și oferiți un răspund satisfăcător pentru lume.Asta dacă nu vă doriți să fiți în continuare interogați 🙂

     Sper că sfaturile mele v-au fost de folos și au ajuns acolo unde trebuie. Mi-aș dori să împărtășiți din experiențele voastre și, eventual, să dați mai departe aceste sfaturi. Pa, pa!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s