5 motive foarte bune pentru a ignora gura lumii


 AESTHETICS

   În general, societatea merge pe șabloane. Ești considerat normal dacă te încadrezi într-o normă impusă de standarde actuale. Dacă îndrăznești să fii tu, iar asta ar înseamna să te deosebești destul de mult de majoritate, atunci chiar că ai încurcat-o și riști să fii catalogat drept „ciudatul/ ciudata”. 

    Toată lumea are așteptări de la tine: familie, prieteni, vecini, colegi, ajungând să trebuiască să te justifici chiar și în fața unor străini. Ieși pe stradă cu părul roz sau cine știe ce ți-a trecut prin cap în ziua respectivă. Să te ferească Dumnezeu de privirile extrem de curioase și suspicioase ale românului de rând! O simplă exprimare a propriei personalități se transformă cât ai zice pește în ditamai judecata de apoi. 

   Deși tindem să ne lăsăm influențați de părerile altora, trebuie să încetăm să facem asta în exces. Iată de ce:

1.Ești unic și irepetabil

   Creatorul tău te-a făcut diferit de ceilalți cu un scop. Fața ta, sufletul și personalitatea sunt unice. Nimeni pe acest pământ nu le mai are, la nimeni nu se găsesc trăsăturile tale și nimeni nu va avea reacții identice cu ale tale. Dacă îți dorești să duci la îndeplinire menirea ta pe Terra, atunci trebuie neapărat să te lași dus de stilul propriu. Fii curajos, fii tu!

2. Tu ești unicul responsabil pentru viața ta

   La sfârșitul zilei ești tu cu tine. Tu trebuie să faci față deciziilor pe care le-ai luat și nu altcineva. Fiecare se preocupă de propria persoană. Deși ar părea că unii oameni aleg să își bage nasul în viețile altora decât să se ocupe de ei înșiși, adevărul este că nimănui nu îi pasă chiar atât de mult de cel de lângă el. La asta ar trebui să te gândești atunci când faci greșeala de a mai ține cont de gura lumii. În final, trebuie să te împaci pe tine și sigur vei da greș dacă alegi să îi mulțumești pe spectatorii vieții tale.

3. Ceea ce cred alții despre tine este fix problema lor

   În multe dintre situații, ceea ce exprimă alții la adresa ta este de fapt o autocaracterizare. Fiecare ne dăm cu părerea din prisma experiențelor noastre. Și tu ai păreri despre ceilalți. Părerea ta nu coincide cu a tuturor. Ce vreau să spun este că devine imposibil să fii obiectiv și este la fel de imposibil ca ceilalți să fie obiectivi în privința ta. Dacă o persoană nu te place, nu trebuie să te schimbi doar pentru a-i face pe plac. Schimbându-te, este posibil să faci acea persoană să te agreeze, însă ea nu te va plăcea pe tine, ci pe cel pe care tu l-ai creat.

4. Părerile negative sunt de ignorat

   Cel mai ușor mod de a face pe cineva să cedeze este scoțându-i permanent în evidență toate opiniile negative pe care le ai la adresa lui. Dacă îți va răspunde, nu va face decât să amplifice un conflict care nu va duce nicăieri sau care va avea consecințe deloc favorabile. Păreri negative vor veni mereu, indiferent de ce alegi să faci și cum să te comporți. Un om inteligent le va ignora și nu va permite acestor păreri, venite de oriunde, să-i taie elanul. Trebuie să mergi drept și demn, pe principiul câinii latră, ursul merge sau nu mor caii când vor câinii. Trust me!

5. Încetează să mulțumești pe toată lumea

 

   Pe lângă faptul că este nerealist, este și nesănătos. Imaginează-ți cum ar fi să ai o altă personalitate pentru fiecare persoană pe care o cunoști, numai de dragul de a fi văzut bine de către fiecare. Ți-ai pierde identitatea! Nu ai mai ști cine ești cu adevărat și ce anume te definește. Nu trebuie să te temi! Fiecare persoană este plăcută în felul ei. Cine te place cu adevărat merită să fie în preajma ta. Cine nu, la revedere!

   Mult succes și sper ca acest articol să te ajute să fii ce vrei tu, nu ce vor alții!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s