Depresia nu se vindecă pe internet!


     Articolele despre cum să combați depresia sunt total mincinoase. Când simți că te sufoci de tristețe și că ești afundat într-o gaură neagră, nu ai cum nici măcar să deschizi laptopul sau telefonul să-ți verifici mailurile, ce să mai spun despre consultarea site-urilor de genul cărora , vezi Doamne, te scot din depresie cu diverse sfaturi total lipsite de simțul realității. 

     Există nenumărate bloguri, reviste, grupuri pe Facebook…toate complet focusate pe aceste soluții minune împotriva tristeții profunde cu care, sinceră să fiu, mă confrunt și eu adesea. Să nu vă imaginați că cel care a scris articolul respectiv sau care a venit cu poțiunea magică crede vreo clipă în ceea ce a scris acolo. Nici vorbă, toate aceste surse exagerate nu fac decât să încerce o metodă de a strânge like-uri sau vizualizări care le pot aduce niște câștiguri materiale sau popularitatea la care tot visează. Imaginați-vă cum ar fi ca acele sfaturi pe care ni le dau ei chiar ar funcționa. Cum ar fi să ne apucăm să colorăm o carte de colorat și, ca prin minune, să dispară sentimentele de furie contra noastră și contra lumii, să uităm că iubitul cu care aveam o relație de 2 ani ne-a înșelat cu cea mai bună prietenă, să uităm de urletele părinților, la faptul că am studiat atât de mult și nu avem unde să ne găsim un job în țara noastră, la facturile care așteaptă să fie achitate…?

     Nu spun că metodele de a combate depresia, intens dezvoltate pe aceste situri, nu sunt deloc folositoare sau nu au niciun sâmbure de adevăr. Ele pot ajuta, într-adevăr, dar doar într-o foarte mică măsură. Important este și gradul de depresie pe care îl atingeți. Dacă este o simplă tristețe trecătoare, provocată de motive la fel de trecătoare și prea puțin importante, atunci da, chiar vă recomand să urmați astfel de sfaturi. Spre exemplu, grupul tău de prietene a ieșit în oraș vineri seara și nu te-au anunțat și pe tine. Nu este un capăt de lume. Dacă nu poți să le ceri socoteală imediat, încearcă să depășești momentul și să te calmezi, făcând ceva ce te-ar putea ajuta să îți muți gândurile în altă parte. Dacă nu ai chef să ieși din casă, atunci poți, de exemplu să rearanjezi mobila din camera ta sau să te uiți la un film de comedie. Lucrurile acestea mici în astfel de situații îți pot ridica moralul. Doar în astfel de situații!

     Ce facem cu depresia într-adevăr puternică? Nu nu există nici cea mai mică șansă, oricât de optimiști am fi, să treacă peste noapte. Depășirea unei asemenea încercări în viața noastră necesită în primul rând, timp. Trebuie să ne acordăm nouă timp să revenim la sentimente mai bune. În al doilea rând, resursa principală provine din interiorul nostru. Nimeni nu ne poate ajuta precum ne putem ajuta singuri. Este important să porți discuții interioare cu tine și să te înțelegi și să înțelegi situația. Suntem mult mai puternici decât am crede și realizăm asta abia atunci când avem într-adevăr nevoie să fim puternici. Depresia este o stare dezvoltată în interiorul nostru și tot noi deținem antidotul; nu revistele, nu show-urile tv, nu știrile, nu site-urile de specialitate, nu rețelele sociale. Petrece timp singur cu tine și pune-ți întrebări. Răspunsurile se găsesc în interiorul tău!

Ce încerc eu să îmi spun atunci când sunt în depresie?

     Să nu mai iau viața chiar în serios. În final, toți murim…Încerc să îmi imaginez că trăiesc o piesă de teatru, iar în astfel de momente rolul meu este dramatic. Încerc să mă gândesc că există muți oameni într-o situație mult mai rea decât a mea și totuși reușesc să supraviețuiască și să meargă mai departe. Atât timp cât nu ești mort și ai zile de trăit în fața ta, trebuie să găsești puterea de a te ridica. Niciodată nu știi ce te așteaptă mâine! 

304535_488948461132440_1349440606_n

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s