Între religie și credință


     Europa e bombardată masiv. Ultimele victime sunt Turcia și Belgia. Zeci de morți și răniți întinși pe „câmpul de luptă”. Niciodată nu știm cine urmează. Nu ne putem proteja pentru că nu avem informații clare. Nu știm dacă ISIS chiar există sau este o grupare fantomă, născocită de marile puteri ale lumii, din diverse motive pe care, din nou, nu le cunoaștem. S-a ajuns într-o situație în care nu putem decât să ne rugăm și să sperăm ca următorii să nu fim noi. Din fericire, cinic vorbind, țara în care trăim nu este prea importantă nici pentru teroriști…acesta să ne fie norocul. Avem însă rude plecate „pe afară” și chiar dacă atacurile se întâmplă în Anglia, Franța, Germania, stăm cu sufletul la gură pentru frații, părinții sau prietenii noștri plecați la muncă în străinătate. 

     Imediat apar în presă sau în bloguri, tot felul de articole cu păreri împărțite și vedem cum se naște un altfel de război, războiul online al cunoscătorilor de orice.  După fiecare atentat de acest fel, lumea se împarte în două tabere: cei care aruncă vina pe refugiații din Siria și cei care îi apără, aducând ca argument faptul că și ei, la rândul lor, sunt victime care au ales să fugă din calea teroriștilor. Nu pot să fiu de acord nici cu unii, dar nici cu ceilalți. Să rectific, sunt de acord cu ambele tabere, parțial. Este evident că refugiații au avut nevoie de ajutor și de aceea au ales să fugă. Au văzut în Europa o salvare, poate unica lor salvare. Nu pot să contest nici faptul că printre ei se numără și răufăcători, care probabil contribuie semnificativ la terorizarea Occidentului. Însă problema nu este cu aceste opinii. Problema o reprezintă cei care arunca vina pe religie și implicit, pe Dumnezeu.

     Am citit chiar astăzi o postare a cuiva care întreba, retoric, unde a fost Dumnezeu când s-au întâmplat aceste atrocități. Pentru acești indivizi am un mesaj. Dragilor, cum puteți să fiți atât de inconștienți? Cum vă puteți permite să confundați religia cu credința? Indiferent de câte religii există pe planetă în acest moment, acestea au fost inventate de noi, oamenii. Indiferent că unii îl numesc Allah sau Buddha sau Dumnezeu, nu El a ales să îl reprezentăm astfel. Dumnezeu este unul. Nu vă învață Dumnezeu să acționați cu monstruozitate, să creați secte și grupări teroriste, să îi ucideți pe cei care nu gândesc ca voi sau nu se îmbracă la fel. Nu are nicio legătura religia cu credința. Religia este formată din obiceiuri care s-au tot modificat de-a lungul timpului, indiferent despre care discutăm.

     Fiecare religie are practicile sale și adepții săi. Nu uitați că în proporție de 99,9% religia nu este aleasă. Religia este impusă geografic. Ești ortodox pentru că te-ai născut în România, ei sunt musulmani pentru că s-au născut în Maroc, Arabia Saudită, Siria. Nu îi urâți pe cei care nu sunt ca voi. În toate religiile există oameni răi, criminali. Nu ține de religie! Există musulmani mai sufletiști decât ortodocșii și invers.

     Nu vă mai lăsați manipulați! Nu mai jigniți credința și pe Dumnezeu! Dacă voi nu vă ucideți semenii, este pentru că vi s-a dat un suflet. Aceasta este credința! Învățați să îi iubiți pe semenii voștri, indiferent de locul din care provin și de hainele pe care le îmbracă. Este unica soluție pentru ca lumea să devină bună! Indiferent de religia noastră, atât timp cât toți avem un Dumnezeu pe care îl recunoaștem și nu îl blamăm de fiecare dată când situația scapă de sub control, atunci lumea poate deveni sau redeveni mai bună. 

Pace!

SDBSDS

                      „Rugăciunea este cheia către Rai, dar Credința deschide ușa”

Anunțuri

2 gânduri despre „Între religie și credință

  1. Foarte bine spus. Bravo pentru articol. In sfarsit cineva care pune punctul acolo unde trebuie. Religia e religie, credinta e cu totul altceva . Parca nu m-a mai satur sa tot recitesc articolul . Felicitarile mele!!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s