Fugi de prostia împletită cu răutate!


     Sunt anumite tipologii de oameni la care fiecare dintre noi avem reacții mai mult sau mai puțin adverse. De ce spun asta? Pentru ca eu, spre exemplu, nu pot să suport omul care, pe lângă faptul că bubuie de prostie, este și plin de răutate; o prostie din aia care se manifestă într-un mod evident și nerușinat, o prostie care nu se lasă deloc mascată de vreo timiditate sau de vreun bun simț, cât de cât dezvoltat.

      De ce titlul acesta? De ce luate separat, nu mă deranjează atât de tare precum m-ar irita  împreună?  Să explic…

Omul rău

   Răutatea se dobândește în urma unor întâmplări nefericite prin care a trecut persoana respectivă. Răutatea se naște din frustrări și neputințe, din lipsuri și ghinioane, din suferințe, din răutatea altora îndreptată spre el…Prin urmare, omul rău are anumite circumstanțe atenuante care mă fac să nu-l judec, ci mai degrabă să-l ajut sau, în cel mai rău caz să-l evit, fără a-i dăuna și eu mai tare. Consider că omul rău poate fi vindecat dacă este înconjurat de iubire și de înțelegere. Omului rău trebuie să i se arate o altă ipostază a vieții, una pozitivă, pe care el nu a regăsit-o în existența sa de până atunci sau pe care a uitat-o undeva în copilărie.

Omul prost

     Prostia îmi provoacă milă. Mark Twain spunea să nu te cerți niciodată cu proștii pentru că te vor coborî la nivelul lor și te vor bate cu experiența.  Adevărat. Prostul niciodată nu a va realiza că este prost și cât de prost este pentru că nu îl ajută mintea să facă asta. În concluzie, el va utiliza argumente total ilogice și lipsite de sens pentru a-și apăra prostia. Omul prost este de evitat, dar nu este de speriat. Ignoranța se naște sau este dobândită pe parcurs. Dacă s-a născut cu ea, ghinion. Dacă a dobândit-o, vreau să cred că nu a avut acces la educație din motive independente de posesorul ei. Oricum, în cazul omului stupid, dar inofensiv, soluția este educația în limitele posibilității. 

Omul prost și rău

     Este o specie periculoasă. De evitat. O astfel de persoană poate distruge vieți. Prostia pusă în aplicare de răutate poate deveni letală. Cine a avut nenorocul să trebuiască să conviețuiască cu astfel de persoane înțelege ce transmit aici. Nu acceptați un astfel de om în viața voastră! Nu poate fi vindecat. Dacă aveți un șef cu aceste trăsături, abandonați locul de muncă! Dacă aveți o cunoștință, îndepărtați-vă de ea! Nu există compromisuri în aceste situații. Nu se iartă și nu se justifică! Fugi cât poți de tare de omul prost și rău!

Anunțuri

2 gânduri despre „Fugi de prostia împletită cu răutate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s