10 diferențe esențiale dintre o persoană pozitivă și una negativă


d9769ab1aa4a8114eef6c68fcf8fbdc6

Iată cum se diferențiază în mod evident o persoană pozitivă

1.Eșecul este parte din învățătură

 

     Persoanele pozitive privesc eșecul ca pe o importantă oportunitate de a învăța și a se dezvolta. Ei înțeleg faptul că eșecul este o întâmplare care nu îi definește. Persoanele negative permit eșecurilor să-i destabilizeze din punct de vedere emoțional și se lasă definiți de către acestea. Ei au dificultăți în a înțelege eșecul ca fiind parte din procesul de dezvoltare personală.

2. Pot duce la bun sfârșit lucruri dificile

 

     Persoanele pozitive adoră provocările. Ei înțeleg că nu există evoluție lipsită de greutăți și caută în permanență modalități pentru a le depăși. Persoanele negative preferă drumul simplu. Deoarece obstacolele cresc riscul de a obține un eșec, ele încearcă să evite calea cea mai grea. Persoanele negative consideră că nu se autodepășesc prin înfruntarea obstacolelor, ci sunt mai degrabă înfrânți și puși la pământ de către acestea.

3. Îi apreciază pe cei mai buni decât ei

 

     Persoanele pozitive găsesc inspirație în succesul altora, întrebându-se în permanență ,,Ce pot învăța eu din asta? „. Persoanele negative devin geloase pe succesul semenilor și se simt amenințate, considerând reușita acestora ca fiind, de fapt, dovadă a insuccesului personal.

4. Se gândesc cum pot îmbunătăți lucrurile

 

     Persoanele pozitive acceptă cu ușurință părerile celor din jur. Pentru că își doresc în permanență să devină mai buni, ei sunt deschiși la a învăța orice le poate îmbunătăți performanțele. Persoanele negative se simt ofensați atunci când sunt sfătuiți sau corectați de către cei din jurul lor. Privesc aceste abordări ca pe niște dovezi ale incompetenței personale.

5. Știu că mai au multe de învățat

 

     Persoanele pozitive adoră să învețe. Ei știu că informația evoluează și că ceea ce era util acum 10 ani, poate deveni ineficient astăzi. Pe de altă parte, persoanele negative au mereu impresia că ei știu deja totul.

6. Nu bârfesc

 

     Persoanele pozitive vorbesc frumos de ceilalți, atunci când aceștia nu sunt de față. În schimb, persoanele negative vor încerca să le distrugă imaginea celorlați, crezând că acesta este modul în care pot fi ei văzuți mai bine.

7. Știu că își sunt cel mai bun prieten 

 

     Persoanele pozitive se consultă cu ei înșiși. Ei sunt conștienți de lucrurile pe care și le spun și nu permit propriilor gânduri să îi doboare. În ansamblu, sunt realiști în ceeea ce privește așteptările lor. În permanență se gândesc la soluții pentru a rezolva problemele cât mai eficient. Din contră, persoanele negative sunt cel mai mare dușman al lor. Lor le este foarte greu să vadă partea plină a paharului, chiar dacă au parte de succes. Sunt maeștrii în a se concentra pe toate aspectele negative și a-și clătina încrederea în ei înșiși.

8. Limbajul trupului

 

     Persoanele pozitive au atitudine de campioni. Expresia feței lor este întotdeauna pozitivă. În contrast, persoanele negative stau mereu cu capul în jos și dau mereu impresia de supărare, nervozitate și indiferență.

9.Oferă sprijin în echipă

 

     Într-o echipă, persoanele pozitive vor încerca mereu să-i sprijine pe ceilalți membri, chiar dacă nu vor fi mereu în totalitate de acord cu aceștia. Persoanele negative vor găsi întotdeauna nod în papură.

10. Împrăștie pozitivitate

 

     Persoanele pozitive acordă atenție oamenilor descurcăreți și care obțin rezultate bune, fiind mereu dispuși să îi încurajeze și să îi felicite pe semenii lor. Persoanele negative subestimează puterea cuvintelor încurajatoare și consideră că nu este necesar să le utilizeze aproape în nicio situație.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s